Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα «To Ψάρι»: Πόσο βλαβερό μπορεί να είναι ένα και μόνο πλαστικό καλαμάκι;...

«To Ψάρι»: Πόσο βλαβερό μπορεί να είναι ένα και μόνο πλαστικό καλαμάκι; (Βίντεο)

0

Ο ανθρώπινος παράγοντας μετατρέπει τις θάλασσες σε «παγίδα πλαστικών», με αρνητικές συνέπειες τόσο για την τοπική βιοποικιλότητα όσο και στην υγεία των ίδιων των ανθρώπων. Αυτό το μήνυμα στέλνει «To Ψάρι», ένα μικρού μήκους stop motion animation, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Corona x Parley for the Oceans, με αφορμή την Ημέρα της Γης.

Το animation φέρει την υπογραφή του Adam Pessane (στο ενεργητικό του, υποψηφιότητα για Όσκαρ), σε συνεργασία με την αμερικανική διαφημιστική εταιρεία Wieden+ και δείχνει πόσο λαχταριστό και βλαβερό μπορεί να είναι ένα και μόνον πλαστικό καλαμάκι.

Πολύχρωμα κουταλάκια, πιρουνάκια και κύβοι LEGO εμφανίζονται στον σκελετό μιας χελώνας που έχει πεθάνει εδώ και καιρό και ανοίγουν την όρεξη σε έναν γλάρο.

Εκτιμάται πως 800 βιολογικά είδη βλάπτονται από αυτά τα πλαστικά, που σκοτώνουν, αλλά δεν πεθαίνουν ποτέ. Μόνον ένα βιολογικό είδος δεν τρώει αυτές τις πλαστικές λιχουδιές, κι όμως αυτό το είδος συνεχίζει να πετά τόνους πλαστικών στη θάλασσα: Ο άνθρωπος.

«Βλέπω το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης λίγο σαν την τεχνική του stop motion animation» λέει ο PES (το καλλιτεχνικό όνομα του Adam Pessane). «Στην αρχή μοιάζει ανυπέρβλητη αγγαρεία. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, έχουμε να κάνουμε πολλά καρέ. Αλλά ο μοναδικός τρόπος να το κάνεις είναι να ετοιμάζεις ένα καρέ τη φορά και να ενώνεσαι μ’ άλλους και να λύνουμε το πρόβλημα εμείς οι ίδιοι» προσθέτει, ο PES, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Προηγούμενο άρθροΓενική Συνέλευση και Εκλογές για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Επόμενο άρθροΣτο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή WhatsApp