Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Σεμινάριο για την ποιότητα των φυσικών υδάτων της Ζακύνθου

Σεμινάριο για την ποιότητα των φυσικών υδάτων της Ζακύνθου

0
image002 copy copy

image002 copy copy

Δελτίο Τύπου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

31 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάριο για την ποιότητα των φυσικών υδάτων της Ζακύνθου

Ανεξάρτητα από τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας (σχέδιο «Αθηνά») που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι Δράσεις του Προγράμματος «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» συνεχίζονται κανονικά.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα διεξαχθεί το Σεμινάριο με τίτλο Ποιότητα των φυσικών υδάτων και διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Ζακύνθου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πλ. Κάλβου 2).

Στο Σεμινάριο θα γίνει μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από προσωπικό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και αφορά στην εκτίμηση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων φυσικών υδάτων της Ζακύνθου. Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και της δυνατότητας επαναχρησιμοποίησής τους ύστερα από κατάλληλη επεξεργασία για διάφορους σκοπούς (π.χ. άρδευση). Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φορείς εμπλεκόμενους με τη διαχείριση και την ποιότητα του νερού (Περιφέρεια Ι.Ν., επιχειρηματίες τουρισμού κ.λπ.) όσο και στο ευρύ κοινό, καθώς αφορά ένα θέμα στενά συνυφασμένο με την ποιότητα ζωής και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Κατεβάστε την αφίσα του σεμιναρίου στο αρχείο που ακολουθεί.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Κινηματογράφου Απόλλων: Φεβρουάριος-Μάιος 2013
Επόμενο άρθροΘερινά Σχολεία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων