Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Πέθανε ο σπουδαίος πολιτικός γελοιογράφος Γιάννης Ιωάννου

Πέθανε ο σπουδαίος πολιτικός γελοιογράφος Γιάννης Ιωάννου

0

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, άφησε ο Γιάννης Ιωάννου, ένας εκ των σημαντικότερων σκιτσογράφων-πολιτικών γελοιογράφων της Μεταπολίτευσης.

Ο Γιάννης Ιωάννου σχολίαζε με το δικό του ευφυές και καυστικό χιούμορ την πολιτική επικαιρότητα και τα κοινωνικά γεγονότα που διαδραματίζονταν στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, καταφέρνοντας να προκαλεί έντονα συναισθήματα με τις γελοιογραφίες του. Αγαπήθηκε από το πολυπληθές κοινό του, αλλά και από τους συναδέλφους του, οι νεώτεροι εκ των οποίων τον αποκαλούσαν «δάσκαλο». Η «ματιά» του για τον κόσμο στον οποίο ζούμε θα λείψει και το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Δείτε εδώ πώς τον αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοί του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

EPSON MFP image

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ιωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας.

Το 1975, παράλληλα με τη δουλειά του σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι, δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί». Ακολούθως, δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο “ΙΩΑΝΝΟΥ” (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» το 1982.

Επίσης, εργάστηκε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», καθώς και με τις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος». Η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υπήρξε μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και τα σκίτσα του δημοσιεύονται καθημερινά στο blog του, http//:yannis-ioannou.com.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Η παχυσαρκία αυξάνεται ταχύτερα στις αγροτικές περιοχές από τις πόλεις
Επόμενο άρθρο«Ναι» από το ΣτΕ στο σχέδιο Ριμπολόβλεφ για την επένδυση στον Σκορπιό