Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία H γήρανση των ματιών

H γήρανση των ματιών

0
9977

9977

Πρεσβυωπία, καταρράκτης και εκφύλιση ωχράς κηλίδας είναι οι παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση των ματιών.

Η γήρανση των ματιών ξεκινά ουσιαστικά μετά την ηλικία των 40 ετών.Οι παράγοντες που επηρεάζουν την όραση μας και συμβάλλουν στη γήρανση των ματιών είναι η διατροφή, η κληρονομικότητα αλλά και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η τρύπα του όζοντος. Αντίθετα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν συμβάλλει στην γήρανση του ματιού.

Οι παθήσεις των ματιών που εμφανίζονται μετά τα 40 είναι η πρεσβυωπία, μια πάθηση που έχει ως κύριο σύμπτωμα την αδυναμία να δει κάποιος καθαρά κοντά. Μετά την ηλικία των 55-60 ετών εμφανίζεται ο καταρράκτης, όπου θαμπώνει η όραση, ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να δει καλά μακριά και το βράδυ δυσκολεύεται να οδηγήσει με τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων. Μετά τα 60 εμφανίζεται συνήθως το γλαύκωμα, μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την απότομη αύξηση της πίεσης του ματιού και η οποία εάν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη τύφλωση.
Τέλος, μετά την ηλικία των 70 ετών εμφανίζεται η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος πρέπει να ξεκινά πριν την ηλικία των 40 ετών (εξετάσεις μια φορά τον χρόνο κάθε διετία) , ενώ μετά τα 50 οι εξετάσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται ετησίως.

Πηγή: www.megatv.com/ygeia

Προηγούμενο άρθροΑγωγή της Αντιδημάρχου κατά του προέδρου της Ένωσης Αγιοπετριτών
Επόμενο άρθροΠρακτικά Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων