Αρχική Top Stories Τριήμερο για την Αειφόρο ανάπτυξη στην Λευκάδα

Τριήμερο για την Αειφόρο ανάπτυξη στην Λευκάδα

0

_DSC0071 (851x570)

Το τριήμερο αφιερωμένο στην Αειφόρο ανάπτυξη, έκανε την έναρξη του χθες. Διοργανωτής αυτής της ιδιαίτερης εκδήλωσης, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, που μας προσκαλούν στο όμορφο και οικολογικό τους σπίτι, λίγο έξω από το Νυδρί.

Μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως παιχνίδι, ζωγραφική, μικρές χειροτεχνίες και οικολογικές κατασκευές, κρατούσαν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων που επισκέφθηκαν το χώρο. Χαμόγελα και χαρούμενες φωνές γέμιζαν τον όμορφο κήπο, ενώ η χαρά και η ενέργεια των εθελοντών, νέων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και νέων φοιτητών της Λευκάδας, συμπλήρωναν την χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Τα μηνύματα που μεταδίδονταν πολλά. Μα πάνω από όλα, κυριαρχούσε ένα, πώς να ήμαστε φίλοι της φύσης και να τη σεβόμαστε!

Για τις επόμενες δύο ημέρες, η αυλή του EcoHouse στο Νυδρί θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να κάνουν την επίσκεψη τους και να γνωρίσουν όλους τους νέους που βρίσκονται πίσω από αυτήν την όμορφη ιδέα και πρωτοβουλία.

Πηγαίνοντας εκεί, θα δείτε το σπίτι φτιαγμένο από λάσπη, θα μάθετε πως χτίστηκε, θα δείτε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας τούβλα. Επίσης θα δείτε, την πρώτη πράσινη εμφάνιση από τους σπόρους που φυτεύτηκαν πριν καιρό.

Ένα είναι σίγουρο, με μια επίσκεψη στο χώρο του EcoHouse μαθαίνετε πως “Ο κόπος αποδίδει καρπούς”.

Για να πάτε εκεί, ακολουθείτε τον περιφερειακό του Νυδριού και στα μισά, ακολουθείτε το μεγάλο λευκό βέλος που θα συναντήσετε, στρίβοντας δεξιά.

Δώρα Φούρου

Προηγούμενο άρθροΜόνο μία παιδική χαρά θα πάρει πιστοποίηση στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΗ Ελένη Ζαβιτσάνου “Μαγκλιδώνη” απαγγέλλει ποιήματα της στην Καρυά το 1990