Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

0
DSCN9120

DSCN9120

Συζήτησε την πρόταση της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος (ΟΣΠ) 2014-2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κέρκυρα, 28-9-2012

Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Συζήτησε την πρόταση της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος (ΟΣΠ) 2014-2020

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συζητήθηκε χθες η πρόταση της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος (ΟΣΠ) 2014-2020 για τους στόχους και τις κατευθύνσεις της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των νησιών. Στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων της ΠΙΝ, μέλη που έχουν αναδειχθεί μετά από κλήρωση καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.
Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου και στη διάρκειά της έγινε παρουσίαση της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και της πρότασης στρατηγικής της ΟΣΠ.
Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν το γεγονός ότι για την κατάταξη των Περιφερειών, και επομένως και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε κατηγορίες, εν προκειμένω στις Περιφέρειες μετάβασης, ελήφθησαν υπόψη από την Ε.Ε. στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2007-2009, ενώ τα σημερινά στοιχεία έχουν αλλάξει δραματικά. Επομένως, η αλλαγή της κατηγοριοποίησης θα πρέπει να αποτελέσει στοιχεία επαναδιαπραγμάτευσης σε επίπεδο Ε.Ε.
Τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης διατύπωσαν ορισμένες παρατηρήσεις επί των επιμέρους προτεραιοτήτων των 11 στόχων του κειμένου Στρατηγικής, καθώς και επί των θεμάτων που αφορούν την ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής και την ισόρροπη κατανομή πιστώσεων και των δημοσίων υποδομών.
Το επόμενο στάδιο, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, είναι η συζήτηση της πρότασης της ΟΣΠ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο προς τους χορηγούς επικοινωνίας του IIDFF
Επόμενο άρθροΣτατιστικά Δίκτυα στον Τομέα Τουρισμού Αδριατικών Περιοχών (S.T.A.R.)