Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Βe on air: Συνεχίζεται το πρόγραμμα κατάρτισης στη Λευκάδα

Βe on air: Συνεχίζεται το πρόγραμμα κατάρτισης στη Λευκάδα

0
8

8

Δελτίο τύπου από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ / Pistes Solidaires / Solidarity Τracks
Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων
ΚΑΡΑΒΕΛΛΑ 12, 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλ/φαξ: +30 2645023123
E-mail : pistes_solidaires@yahoo.gr
web site: www.tamonopatia.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Βe on air”
Πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα τους νέους και τα ΜΜΕ για νέους και εκπαιδευτέςέων”Βe on air”

Στα πλαισια του ευρωπαικού προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, πραγματοποιείτε στη Λευκάδα υπό την εποπτεία και την διοργάνωση της Πολιτιστικής ΜΚΟ Μονοπάτια Αλληλεγγύης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές και αρχηγούς οργανισμών νεολαίας με τίτλο “Be On Air”. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 17.Σε αυτό συμμετέχουν 34 νέοι από Ευρωπαικές και Καυκάσιες χώρες.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να αναπτύξουν διαπολιτισμικές επαφές μέσω διαδραστικών εργαστηρίων. Παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε θέματα που αφορούν την χρήση των ΜΜΕ στη χώρα τους από τους νέους και αντάλλαξαν στοιχεία των πολιτισμών τους μέσω διαπολιτισμικών βραδιών και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη γλωσσολογική παρουσίαση. Μετά από προετοιμασία παρουσίασαν βίντεο με συνεντεύξεις που αφορούσαν την συμμετοχή των νέων στα ΜΜΕ. Αντάλλαξαν καλές πρακτικές σε διαπολιτισμικές ομάδες σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των νέων στα ΜΜΕ. Οι νέοι στελέχωσαν τις διαπολιτισμικές ομάδες εργασίας για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας, ενός μπλόκ ενός διαδυκτιακού περιοδικού και ραδιοφώνου με σκοπό την άμεση ενημέρωση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Διασαφήνησαν και όρισαν τους τρόπους πρόσβασης και άντλησης πληροφοριών,τις μεθόδους οργάνωσης και εκτίμησης τους καθώς και την σημασία των ΜΜΕ στην εκπαίδευση των νέων.

Ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τον ρόλο και την χρήση των ΜΜΕ από τους νέους στις δημοκρατικές κοινωνίες, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν ,ανέπτυξαν τους κινδύνους που εγκυμονούν και πρότειναν λύσεις για την ασφαλή χρήση τους. Στη συνέχεια οι διαπολιτισμικές ομάδες συζήτησαν τις ιδέες τους για την σημασία των ΜΜΕ και των τεχνολογιών της πληροφόρησης και πώς αυτά χρησιμοποιούνται ως μέσο προώθησης των αξιών της αλληλεγγύης και της ειρήνης και ενθάρυνσης της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το νησί της Λευκάδας να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και να γνωριστούν με την τοπική κουλτούρα.

Στη συνέχεια του προγράμματος,την Τετάρτη θα παρουσιαστεί από απεσταλμένη ομιλίτρια, η πλατφόρμα του Eurodesk υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και δια βίου μάθησης. Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα της Περιφέριας Ιονίων νήσων το πρόγραμμα Europe Direct. Οσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις μπορούν να προσέλθουν στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας όπου διεξάγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 9:30 το πρωί. Τέλος οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο θα αφορά στην εκπαίδευση των νέων για τα ΜΜΕ. Το εργαλείο αυτό θα προωθηθεί και θα χρησιμοποιηθεί σε σχολεία και συλλόγους νέων στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας αλλά και στις χώρες των συμμετεχόντων.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Επιμελητηρίου στις κινητοποιήσεις για το ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΤο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ στην ΠΡΕΒΕΖΑ