Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου Νομαρχίας Λευκάδας

Δελτίο τύπου Νομαρχίας Λευκάδας

0

Σας παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας σχετικά με την επίσκεψη του Νομάρχη στο Κ.Α.Π.Η. και την συναντησή του με τους Εκπροσώπους του  Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 18 Σεπτεμβρίου 2009


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕ Κ.Α.Π.Η.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ   ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

 

Την Πέμπτη 17-09-09 ο νομάρχης κ. Κώστας Αραβανής και ο αντινoμάρχης κ. Λευτέρης Αραβανής, στα πλαίσια των επαφών τους με τους χώρους κοινωνικής πρόνοιας, επισκέφτηκαν το Κ.Α.Π.Η.

           Αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του κέντρου από τον κ. Δ. Μήτα, έγινε στα μέλη μια πρώτη ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης ατομικής υγιεινής και ατομικής συμπεριφοράς σχετικά με την νέα γρίπη. Τονίστηκε  η ανάγκη προμήθειας του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, της διατήρησης υγιεινών συνθηκών στο χώρο του κέντρου και της ανάγκης εμβολιασμού τους. Ορίστηκε νέα επίσκεψη την Δευτέρα 21-09-09 το πρωί για λεπτομερέστερη ενημέρωση από το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της  Πανδημίας και υπεύθυνο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων . Μιχάλη Αρετή.

Ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στο Γηροκομείο Λευκάδας.

Επίσης την Πέμπτη 17-09-09 επισκέφθηκαν την Νομαρχία εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Δ. Κτενά και ενημέρωσαν τον νομάρχη κ. Κ. Αραβανή και τον αντινομάρχη κ. Λ. Αραβανή για τα προβλήματα των εργαζομένων γονέων που αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της εργατικής εστίας.

Οι εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου τόνισαν την ανάγκη να αναλάβει η πολιτεία την ευθύνη των κοινωνικών δομών εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία τους και κατοχυρώνοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Νομάρχης και ο Αντινομάρχης συμφώνησαν ότι η ευθύνη υποστήριξης και λειτουργίας των κοινωνικών δομών πρέπει να ανήκει στο κράτος. Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους που θα υποστηρίζει τις αδύναμες οικονομικά ομάδες  του πληθυσμού και θα αναδιανέμει σε είδος τον παραγόμενο πλούτο μέσα από χώρους όπως οι κοινωνικές δομές, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, ενώ παράλληλα θα εγγυάται τα δικαιώματα και την  εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροTo My Lefkada υποστηρίζει…Ε.Κ.Α.Π.
Επόμενο άρθροΗ νίκη της Εθνικής Μπάσκετ