Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ / Τμήμα Λευκάδας

ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ / Τμήμα Λευκάδας

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) / Τμήμα Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Την 14/10/2009 συστάθηκε σε Σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας ‘Ενωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) / Τμήμα Λευκάδας με την εξής σύνθεση:

 

Πρόεδρος: Γράψας Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Σάντας Βασίλειος

Γραμματέας: Ρομποτής Σπυρίδων

Ταμείας: Κοψιδάς Βασίλειος

Μέλος: Ρομποτή Καλομοίρα

 

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην Επιτροπή Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέχγου, ΕΠΑΕ (ορίσθηκε από την ολομέλεια) η Ρομποτή Καλομοίρα.

 

Οι βασικοί στόχοι του Συλλόγου Αρχιτεκτονων:

 

– να αναζητήσουμε και αναδείξουμε τις κρυμένες δυναμικές των περιοχών του νησιού, και να αναρωτηθουμε για τη διατήρηση και μέλλον τους.

– να συμφωνήσουμε ότι η ποιότητα αυτών που κτίζουμε δεν θα πρέπει να ελλατωθεί λόγω των πιέσεων της οικονομικής ύφεσης και να αντισταθεί στις πιέσεις της οικιστικής ανάπτυξης που έχει ως μοναδικό σκοπό την εμπορική κερδοφορία υποβαθμίζοντας το δομημένο περιβάλλον σε εμπορικό προιόν και καταργώντας τις αρχές της Τέχνης και Επιστήμης μας.

– να αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα επαναπροσδιορίσουμε την εργασία μας με σκοπό να ανταποκριθούν τα κτήρια μας στις απαιτήσεις για λιγότερες εκπομπές των καυσαερίων του θερμοκηπίου με φυσικές λύσεις και προτάσεις μέσα από έναν ανθρώπινο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

– Να κάνουμε γνωστό το αντικείμενο της Τέχνης και Επιστήμης μας στο ευρύ κοινό καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τως αρχιτεκτόνων στο πεδίο της παραγωγής δομημένου περιβάλλοντος.

– οι αρχιτέκτονες είναι οι ειδικά εκπαιδευμένοι όσον αφορά στη σύνθεση διαφορετικών παραγόντων που επιδρούν σε οποιοδήποτε θέμα και θα προσφέρουν λύσεις και υποστήριξη στη δημόσια διοίκηση για τα θέματα ανάπτυξης που απασχολούν όλους μας.

 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λευκάδας θα έχει συναντήσεις με τις Αρχές του Νομού και με τους συνάδερφους που δραστηριοποιούνται στη Λευκάδα με σκοπό να υλοποιήσει την ατζέντα της διετίας 2009-2011 με στόχους τον καθορισμό του τρόπου συνεισφοράς των αρχιτεκτόνων στη σύγχρονη πραγματικότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω του δομημένου περιβάλλοντος και τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης.

 

Καλούμε όλα τα Μέλη-αρχιτέκτονες αλλά και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να ενημερωθούν για το ρόλο και τις δράσεις του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με σκοπό τη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης ατζέντας δράσεων για την επόμενη διετία.

 

Για το Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου Συνασπισμού
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου Νομαρχίας Λευκάδας