Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα σε Απεργία από το Εργ. Κέντρο και το Μ.Α.Σ.

Κάλεσμα σε Απεργία από το Εργ. Κέντρο και το Μ.Α.Σ.

0
https://www.mylefkada.gr/2013/September/ergatiko-kentro-lefkadas-vonitsas.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2014/03/ergatiko-kentro-lefkadas-vonitsas.JPG

Στις 9 Απρίλη στις 9:00 στoν Αγ. Μηνά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7 ΤΗΛ & FAX 2645022466
Αρ.Πρ. Λευκάδα 27-3-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας την «νέα Σύμβαση» για το 2014 που υπέγραψε η εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες με την κυβέρνηση να χειροκροτεί.

Η κατάπτυστη «νέα Σύμβαση», έρχεται να νομιμοποιήσει τον αντεργατικό Νόμο της κυβέρνησης που κατάργησε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και καθόρισε κατώτερο μισθό τα 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ μεικτά για τους νέους.

Η «νέα Σύμβαση» υιοθετεί τους παραπάνω μισθούς και ισχύει από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμα χρόνο. Επίσης αφήνει «παγωμένες» όλες τις τριετίες, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.
Εργοδότες και συνδικαλιστική πλειοψηφία συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!!!!

Η συμφωνία αυτή, βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της στρατηγικής 2014 – 2020 της ΕΕ, τσακίζει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους με τον αγώνα τους να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη, απαντώντας έμπρακτα στο ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που για να την υπονομεύσουν άρον – άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Στις 9 Απρίλη στις 9:00 στoν Αγ. Μηνά. Όλοι οι φοιτητές στο δρόμο! Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες στην πανεργατική απεργία!

Τα νέα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το “φως στο τούνελ” για το λαό είναι σκέτη κοροϊδία. Χτυπούν ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει! Μονιμοποιούν τα 429€ κατώτατο μισθό για τους νέους, μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις συντάξεις, καταργούν τα επιδόματα στο μισθό, τις τριετίες.

Θέλουν φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη τα μονοπώλια!

Γι’ αυτό χτυπάνε από σήμερα τις σπουδές μας υποβαθμίζοντας την επιστημονική γνώση σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων. Για να μας κάνουν φτηνούς και ευέλικτους για τους επιχειρηματίες. Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τη μισοδουλειά, τη μισοανεργία, τις διαλυμένες σπουδές!

Η κατάσταση που βιώνουμε στις σχολές και στα σπίτια μας είναι εκρηκτική!

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!

Δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε! Παλεύουμε για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για επιστροφή των αποθεματικών τους που “κουρεύτηκαν”, για δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε πελάτες στη μόρφωση – εμπόρευμα! Παλεύουμε για να φύγουν από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ οι επιχειρήσεις.
• Θέλουμε το πτυχίο μας να έχει αντίκρισμα! Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύουμε ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά.
• Θέλουμε ουσιαστική έρευνα! Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.
• Θέλουμε αξιοπρεπή δουλειά για να ζήσουμε! Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών, ενάντια στα σχέδια υπερεκμετάλλευσης που μας επιβάλλουν να δουλεύουμε για 5 μήνες με 400 ευρώ και μετά ξανά στην ανεργία.
• Να μην διαγραφεί κανείς φοιτητής και φοιτήτρια που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές!
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για να σπουδάσουμε . Δωρεάν σίτηση για όλους .Μέχρι να φτιαχτεί φοιτητική εστία στη Λευκάδα , να νοικιάζονται δωμάτια στους φοιτητές σε ξενοδοχείο .

Στις 9 Απρίλη κατεβαίνουνε στο δρόμο μαζί με το λαό σαν μια γροθιά κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια! Έτσι δίνουμε και παίρνουμε περισσότερη δύναμη! Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!».

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τους Επτανησιακούς Οίνους στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΝέος Αρχιμουσικός της ΦΕΛ ο Κωνσταντίνος Μεσσήνης