Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κυνηγετικός Σύλλογο: Απολογισμός της σεζόν που πέρασε

Κυνηγετικός Σύλλογο: Απολογισμός της σεζόν που πέρασε

0
https://www.mylefkada.gr/2014/March/kinigetikos-syllogos-lefkadas.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2014/03/kinigetikos-syllogos-lefkadas.jpg

Ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

12-3-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
Μία ακόμη κυνηγετική σαιζόν πέρασε αφήνοντας πίσω της κυνηγετικές εμπειρίες και αναμνήσεις για όλους μας μικρούς και μεγάλους προσθέτοντας ακόμη ένα χρόνο στην πλάτη του καθενός μας.Το πιο σημαντικό της χρονιάς που πέρασε είναι ότι δεν είχαμε το παραμικρό ατύχημα μέλους του συλλόγου μας αντιθέτως με άλλους συλλόγους που αντιμετώπισαν ανεπανόρθωτα ατυχήματα. Από πληροφορίες που συλλέξαμε η χρονιά που πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί απλός ως καλή μια και έχουμε περάσει και πολύ καλύτερες όχι όμως κακή, σε κάρπωση θηραμάτων.
Για να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερες πρέπει να βοηθήσουμε μόνοι μας όσο μπορούμε την πανίδα μας του τόπου μας με τρόπους που οι περισσότεροι από εμας γνωρίζουμε πχ. Ο πιο σημαντικός είναι η ηρεμία των θηραμάτων τους μήνες της αναπαραγωγής.

ΛΥΣΣΑ
Η χρονιά που μας πέρασε μας αναστάτωσε όλους με τα κρούσματα λύσσας που παρουσιάστηκαν μετά από πολλά χρόνια σε πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμη και πολύ κοντά μας χωρίς ευτυχώς να φτάσουν στον τόπο μας. Οι κυνηγετικές οργανώσεις όπως πάντα ήταν ενημερωμένες και έτοιμες για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που έπαιρνε επικίνδυνες διαστάσεις. Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το δημόσιο νομοκτηνιατρείο ήταν εφοδιασμένος με τα απαραίτητα για την περισυλλογή τυχόν νεκρών αλεπούδων ώστε να σταλούν για έλεγχο λύσσας. Υπήρξε ένα περιστατικό που στάλθηκε για εξέταση και βγήκε αρνητικό.

Η κυνηγετική συνομοσπονδία Ελλάδας και οι ομοσπονδίες προέβηκαν σε εναέριους ψεκασμούς αντιλυσσικών δολωμάτων σε μέρη που είχαν χαρτογραφηθεί ως πολύ επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κοντρολαρισθεί η εξάπλωση της ασθένειας.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ
Όπως γνωρίζετε οι υποχρεώσεις του καθενός μας για τα κατοικίδια είναι πολλές. Σας αναφέρω μερικές και σε άλλο κείμενο θα σας ενημερώσω και για το νέο νόμο που ψηφίστηκε.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΑΙΚΡΟΤΣΙΠ.ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ.

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Η μη τήρηση των παραπάνω τιμωρείται με αυστηρά μέτρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ
——————————————
Τον περασμένο Αύγουστο την εποχή των αδειών εκ μέρους της κυνηγετικής συνομοσπονδίας λάβατε από το σύλλογό μας σχετικά ερωτηματολόγια του προγράμματος Άρτεμις. Παρακαλούμε τα μέλη του συλλόγου μας αν δεν έχουν συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια να τα συμπληρώσουν και να τα στείλουν με τον απαντητικό φάκελο ή να τα φέρουν στο σύλλογο να τα στείλουμε ομαδικά(αυτά ελέγχονται από την επιστημονική ομάδα). Σας ενημερώνουμε ότι πιο σημαντικό όπλο διαθέτουν οι κυνηγετικές οργανώσεις απέναντι στους εκάστοτε αντικυνηγούς και να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες Μ.Κ.Ο είναι αντικυνηγετικές.

Α.Κ.Ο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΚατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στην τουριστική έκθεση στη Μόσχα