Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εργατικό Κέντρο Λευκάδας -Βόνιτσας: Ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας -Βόνιτσας: Ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

0

46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  11 π.μ. ΑΓ. ΜΗΝΑΣ 

          Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Από τις μέρες που ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο και σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

            Ο λαός, η νεολαία απέρριψε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μία φορά, πρέπει να το ξανακάνει…

Γιατί σήμερα το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους κάθε φορά πρόθυμους και σε τοπικό επίπεδο, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους.

Οι προκλητικές τοποθετήσεις ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη, είναι «παραμύθια της Χαλιμάς» που προσβάλλουν και υποτιμούν το λαό μας.

Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια!

Καλούμε το λαό μας να σκεφτεί και να αξιοποιήσει την παλιότερη, αλλά και τη σύγχρονη πείρα του.

Για ποιούς λόγους αγωνίστηκε και πάλεψε ο λαός μας στο Πολυτεχνείο; Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73, στρέφονταν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου.

Πόσο ολέθρια ήταν και παραμένει η συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από την Ινδοκίνα και την Κορέα, έως τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν κ.ά.!

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τις Ρωσία και Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών σε όλη την υδρόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με εστίες πολέμου να καίνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη! Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα «κράτη ανάσχεσης» μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία, ενώ η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟϊκο στρατόπεδο.

Καταδικάζουμε τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας πως “οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”! Γίνεται ξεκάθαρο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, η περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», προϋποθέτει να ματώνει ο λαός μας.

Καλούμε το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει μέσω της πάλης του τις ξεδιάντροπες και επικίνδυνες αυτές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας,

ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ! 

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα!

            Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα. Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη.    

Σήμερα παλεύουμε για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών δικαιωμάτων, για όρους ζωής που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σήμερα παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Αυτά είναι τα σύγχρονα αιτήματα στους αγώνες του λαού και της νεολαίας:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Καθολική δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις!
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Καμία σκέψη για μεταφορά στον Αραξο ή αλλού πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.
  • Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

            12/11/2019

           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Προηγούμενο άρθροΘέματα Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο Πέμπτη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λευκάδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων