Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ενημέρωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λευκάδας

Ενημέρωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λευκάδας

0
https://www.mylefkada.gr/2013/march/hunder.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/10/hunder.jpg

Προς τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα.

Συνάδελφοι για μια ακόμη χρονιά η κυνηγετική περίοδος άρχισε και προς μεγάλη ικανοποίηση όλων μας δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε στα οικονομικά αλλά ούτε και στα θηρεύσιμα. Αυτό οφείλετε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν οι κυνηγετικές οργανώσεις Κ.Σ.Ε ομοσπονδίες σύλλογοι δουλεύοντας ασταμάτητα με τους επιστημονικούς συνεργάτες με μελέτες αξιόλογες που έχουν δημοσιευτεί στα καλύτερα ευρωπαικά περιοδικά, έχουμε πετύχει την αλλαγή του κλίματος που κάποιοι εσκεμμένα προσπαθούν με ύπουλο τρόπο να περάσουν στα αρμόδια υπουργεία εναντίον μας . Γι΄ αυτό όλοι μας πρέπει να προσπαθούμε ώστε να μη δίνουμε το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα.

Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ του συλλόγου και η ειδική γραμματέας προσπαθούμε όσο το δυνατό μπορούμε για τη βελτίωση του θηραματικού πληθυσμού και για την καλή λειτουργία του γραφείου προκειμένου να εξυπηρετούνται τα μέλη μας.

Αγαπητοί φίλοι το κυνήγι που όλοι αγαπάμε και είναι κομμάτι από τον εαυτό μας δεν πρέπει να μας παρασύρει και να κάνουμε λάθη και ειδικά λάθη που δεν διορθώνονται π.χ ατύχημα στον εαυτό μας ή σε άλλους.

Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο όπλο μας, το όπλο σκοτώνει και αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν κάνει διακρίσεις όπου γυρίσει η κάνη και πατήσεις τη σκανδάλη σκοτώνει.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ

Εφαρμογή του Νόμου 4039-2012 για την προστασία των κυνηγετικών σκύλων .
Υποχρεώσεις μας για τα σκυλιά μας είναι πολλές .
1. Ο χώρος διαμονής του να είναι άνετος και καθαρός.
2. Να έχουν ταυτοποίηση και εμβολιασμό ειδικά τώρα που η λύσσα έχει φτάσει πολύ κοντά μας ευτυχώς ακόμη όχι στον Νομό μας. Εφιστούμε την προσοχή όλων μας στα σκυλιά και αν δούμε παράξενη αλλαγή συμπεριφοράς πχ γαυγίσματα ασυνήθιστα ουρλιαχτά,δυσκολία στις κινήσεις τους παράλυση ή οτιδήποτε ασυνήθιστο να έρθουν σε επαφή ή με το σύλλογο η το Νομοκτηνιατρείο.

Τα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί είναι στα εξής μέρη: 1.Καστοριά 1. Κιλκίς 14.Πέλλας 6. Κοζάνη 2.Θεσσαλονίκη 1. Τρίκαλα 3. Καλό για όλους μας είναι να αποφεύγουμε αυτές τις περιοχές τουλάχιστον σε πενήντα χιλιόμετρα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο μας. Ενημερωτικά από τα στοιχεία που συλλέξαμε το τελευταίο περιστατικό λύσσας σε άνθρωπο το 1970. Το τελευταίο κρούσμα σε ζώα 1987 περιοχή Έβρου . Η Ελλάδα χωρίς λύσσα από το 1987 εως το 2012, εξετασθέντα δείγματα το 2012.237 9 Θετικά 2 σε σκυλιά και 7 αλεπούδες -2013 εως σήμερα 357 δείγματα 19 θετικά 1 γάτα 2 σκύλοι και 16 αλεπούδες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
Οι εκπαιδεύσεις κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου θα γίνεται αυστηρά στις καθορισμένες ζώνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΠΛΩΝ μην τυχόν λήξει το πρόστιμο είναι 20 φορές πάνω από την αρχική τιμή. Οι κάτοχοι των κυνηγετικών σκύλων οφείλουν να έχουν τα βιβλιάρια υγείας μαζί τους και να τα επιδεικνύουν σε ελέγχους των αρμόδιων φορέων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΙστολόγιο για τους ασφαλισμένους “ανασφάλιστους” στον ΟΑΕΕ
Επόμενο άρθροΨήφισμα της ΕΛΜΕ για την δολοφονία του Π. Φύσσα