Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Καταγγελία για το χθεσινό «μάζεμα» της ΔΑΠ στα γραφεία της ΝΔ.

Καταγγελία για το χθεσινό «μάζεμα» της ΔΑΠ στα γραφεία της ΝΔ.

0
mas

mas

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Χθες μετά τη μαζική κινητοποίηση του Συλλόγου μας στην Εφορία της Λευκάδας, ο πρόεδρος της ΔΑΠ (για όποιον δε θυμάται είναι η παράταξη της κυβέρνησης στις σχολές), θέλησε να μας μαζέψει στα γραφεία του κόμματος του, για να μας μιλήσουν οι ντόπιοι αρχηγοί της ΝΔ. Δηλαδή να μας μιλήσει η ΝΔ που έφερε, ψήφισε και υλοποίησε όλους τους αντιδραστικούς νόμους για την παιδεία. Η ΝΔ που κατάντησε τις οικογένειες μας στα όρια της φτώχειας. Η ΝΔ που δολοφόνησε τους συμφοιτητές μας στη Λάρισα. Η ΝΔ που μας διώχνει από το ΤΕΙ σήμερα.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ αντέδρασαν αμέσως και αποκάλυψαν το που μας πήγαινε ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης μέσα στη σχολή μας.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να λέμε την αλήθεια, το ποια είναι η κατάσταση και το πώς πρέπει να παλέψουμε, απέναντι σε ποιους πρέπει να στραφούμε και με ποια αιτήματα. Καθημερινά τα συζητάμε με δεκάδες φοιτητές. Το σχέδιο Αθηνά ολοκληρώνει τις αλλαγές στην εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία και τη γνώση που παρέχεται στις σχολές, αναγκάζει την πλειοψηφία να παρατήσουν τις σπουδές τους, μην έχοντας πώς να τα βγάλουν πέρα.

Γιατί όμως τώρα κάνουν πως νοιάζονται αυτοί που στήριξαν την κυβέρνηση και αυτούς τους νόμους; Απλά και μόνο να μην χάσουν αυτή τους ψηφοφόρους τους. Γιατί τρίζει οι καρέκλα τους. Που ήταν τόσο καιρό αυτοί όταν το ΜΑΣ φώναζε για το σχέδιο Αθηνά; Γιατί δεν ηρθαν στην κινητοποίηση το Νοέμβριο που ήταν για το σχέδιο Αθηνά; (Κινητοποίηση που έγινε με απόφαση του συλλόγου). Γιατί τότε μας έλεγαν ότι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα οι αγώνες ; Πολύ απλά για να αθωώσουν τους υπεύθυνους και να περάσουν τα μέτρα τους .

Θέλουν τώρα λοιπόν να συναντηθούμε με αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση .

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ Η ΝΔ; Ότι θέλει να μείνει το ΤΕΙ εδώ; Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πολιτικό κόστος από τους αγώνες μας. Δεν τους ενδιαφέρει όμως πως και με ποιες συνθήκες σπουδάζουμε, ούτε η υποβάθμιση των πτυχίων μας.

Τίποτα από αυτά που ήθελε χθες να κάνει ο πρόεδρος της ΔΑΠ δεν αποφάσισε ο σπουδαστικός σύλλογος στη γενική συνέλευση την Παρασκευή. Και του συνιστούμε να προσέχει από δω και πέρα. Εξάλλου οι σπουδαστές που αυτές τις μέρες συμμετέχουν στην κατάληψη και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι 5πλάσιοι από αυτούς που τον ψήφισαν πέρυσι. Δεν τους αντιπροσωπεύει.

Το ΜΑΣ οργανώνεται πανελλαδικά να αποκρούσει τα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρήσεων που κρύβονται από πίσω. Για να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο Αθηνά. Αλλιώς θα μείνουν οι σχολές και θα …φύγουν οι σπουδαστές, αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε το νοίκι ούτε τα δίδακτρα ούτε τα βιβλία για ένα πτυχίο που θα είναι κουρελόχαρτο.

Και ένα τελευταίο σχόλιο: το ψωμί- παιδεία- ελευθερία που φωνάζαμε είχε πολιτικό περιεχόμενο. Γιατί ιδιαίτερα επίκαιρο έχουν κάνει το σύνθημα αυτοί που ήθελε ο ΔΑΠίτης να συναντήσουμε χθες:
Ψωμί – εργαζόμενοι με 300-400€, υποσιτισμένα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία
Παιδεία – για όποιον έχει να πληρώσει , χωρίς πτυχία με αξία
Ελευθερία – ποινικοποίηση και καταστολή στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες από τον αποκριάτικο χορό της Νέας Χορωδίας
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας