Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ρουμανία – Βουλγαρία – 6ήμερη μαγευτική εκδρομή με αναχώρηση από Λευκάδα

Ρουμανία – Βουλγαρία – 6ήμερη μαγευτική εκδρομή με αναχώρηση από Λευκάδα

0

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΣΟΦΙΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 05:30 το πρωί από το Πνευματικό κέντρο Λευκάδας με προορισμό μας τη Σόφια. Πρώτη στάση για πρωινό καφέ στα Γιάννενα, έπειτα στάση στα ΣΕΑ Πλατάνου και στις 1:00 άφιξη στα σύνορα. Ελεύθερος χρόνος στα duty free για ψώνια και καφέ. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την περιήγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο και την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης.

Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο για το Βουκουρέστι. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (περιήγηση-πόλης) Τσαουσέσκου
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Art Nouveau, «ναό της μουσικής» το Atheneum Roman, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’ που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη Stada Lipscani και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Vlad Ţepeş.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το εκπληκτικό καφέ μπαρ – εστιατόριο Caru’ cu Bere που προσφέρει από το 1879 γευστικά πιάτα και μπύρα που παρασκευάζεται σύμφωνα με τη μοναδική πρωτότυπη συνταγή του 1879. Συνεχίζουμε για το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, στο οποίο θα επισκεφθούμε παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και θα καταλήξουμε για καφέ στο γνωστό Hard Rock Café.
Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΙΝΑΪΑ-ΜΠΡΑΝ-ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπράσοβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση .

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ–ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Εκεί θα δούμε το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, την παλιά πόλη, το Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, το ναό του Κωνσταντίνου και Ελένης και επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ –ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της πόλης. Νωρίς το μεσημέρι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:
● Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
● Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
● Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
● Έμπειρο αρχηγό – συνοδό .
● Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:
● Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6986757113

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ”Συνάντηση με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη”
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Ιανουαρίου 2023: Πληρώνονται οι δικαιούχοι – Οι ημερομηνίες