Αρχική Top Stories Fleche “Γιώργος Βίδος” 2017 – Ποδηλατική διαδρομή με τερματισμό τη Λευκάδα

Fleche “Γιώργος Βίδος” 2017 – Ποδηλατική διαδρομή με τερματισμό τη Λευκάδα

0

09/04/2017 Fleche “Γιώργος Βίδος” με τερματισμό τη Λευκάδα (360+  χλμ, 24 ώρες)

Fleche στα γαλλικά σημαίνει “βέλος” και τη λέξη αυτή χρησιμοποιούν οι  randonneurs  για τη διαδρομή των 360+ χλμ που πρέπει να τη διανύσουν σε 24 ώρες, και κάθε χρόνο έχει και ένα διαφορετικό προορισμό. Μια διαδρομή αφιερωμένη στον Γιώργο Βίδο, έναν ποδηλάτη που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια brevet στον Πύργο, το 2009. Το βέλος (fleche) συμβολίζει πως η διαδρομή είναι μια γραμμή από την εκκίνηση προς τον τερματισμό. Όχι κύκλοι, όχι μπρος πίσω.

To fleshe διοργανώνεται από το Ble Cycling Club από το 2015.

Το fleche σε σχέση με τα brevets έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά:

* Κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τρία έως πέντε μέλη

*Οι ομάδες ποδηλατούν για 24 ώρες συνεχόμενα. Απαγορεύεται κάποια στάση να είναι πάνω από 2 ώρες. Όλα τα μέλη ποδηλατούν μαζί όλη την απόσταση

*Κάθε ομάδα σχεδιάζει μόνη της τη διαδρομή και πρέπει να καλύψει τουλάχιστον 360 χλμ σε 24 ώρες (15 χλμ/ω μέση μικτή ταχύτητα)

Στόχοι του fleche είναι:

Να δημιουργήσει ομαδικό πνεύμα μέσω των κοινών προπονήσεων και της διαδρομής του fleche.

Να ποδηλατήσει η ομάδα τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων, ελλιπούς προετοιμασίας ή τεχνικών προβλημάτων.

Να βρεθούν όλοι οι ποδηλάτες σε ένα μέρος με συμβολική σημασία και να περάσουν όμορφη ώρα μαζί.

Στο Fleshe 2017 με τερματισμό το νησί μας, τη Λευκάδα, (το ραντεβού των ομάδων που θα ξεκινήσουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, είναι την Κυριακή των Βαΐων 9 Απρίλη  στην πόλη της Λευκάδας), θα πάρουν μέρος και δυο Λευκαδίτες:

Ο Απόστολος – Γεράσιμος Γαζής από το Νυδρί, της Ποδηλατοτουριστικής Λέσχης ΛΕΥΚΑΔΑΣ Lefkas Randonneurs. Η ομάδα του αποτελούμενη επίσης από τους Καλτσά Δημήτριο από τη Θεσσαλονίκη και τον Ελευθερίου Χαράλαμπο από την Καρδίτσα θα ξεκινήσει στις  8 το βράδυ της Παρασκευής 7 Απρίλη από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή στις  8 το βράδυ του Σαββάτου 8 Απρίλη να έχει περάσει τα 360 χλμ της διαδρομής που αντιστοιχούν στην Φιλιππιάδα. Το δρομολόγιο που θα διανύσουν έχει ως εξής: Θεσσαλονίκη – Καστανιά – Μηλιά – Μέτσοβο- Γιάννενα- Φιλιππιάδα. Εκεί κατοχυρώνουν τα 360 χλμ που απαιτούνται για τη διαδρομή, ενώ αν κατορθώσουν να φτάσουν στη Λευκάδα μέσα στο 24ωρο θα έχουν κατοχυρώσει 427 χλμ. Να σημειωθεί ότι την οροσειρά της Πίνδου θα την περάσουν νύχτα. Το όνομα της ομάδας, επειδή το χιούμορ είναι το Α και το Ω στη ζωή μας, είναι “The Good, the Bad and the Ugly – pempti diastasi”.

Ο δεύτερος Λευκαδίτης που θα πάρει μέρος είναι ο Γιάννης Βουκελάτος που ζει στην Αθήνα και ανήκει στην ομάδα του Ble Cycling Club που διοργανώνει το fleche.

Τις υπόλοιπες ομάδες μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο τερματισμός των ομάδων θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων στις 10 το πρωί στην πόλη της Λευκάδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Lefkas Randonneurs διοργάνωσε υπό την σκέπη του Α.Σ.Λ. ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ και της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece Brevet 205 χλμ στις 11 Μαρτίου 2017 στο νησί της Λευκάδας καλύπτοντας  σε μια εκπληκτική διαδρομή το γύρο του νησιού και μέρος των απέναντι Ακαρνανικών ακτών με αφετηρία και τερματισμό το Νυδρί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε [εδώ].

Σκλαβενίτη Χρυσούλα

Πηγή φωτογραφίας

Προηγούμενο άρθροΗ Σαπφώ Καββαδά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου “Θέαλος” στο Prisma 91.6
Επόμενο άρθροSyllable, Stress and Pronunciation in English for Greeks