Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λευκάδα

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λευκάδα

0

Θέματα της Λευκάδας στο Π.Σ

Το διοικητήριο Λευκαδας και οι συγχωνεύσεις σχολείων δυο από τα θέματα στο Περιφερειακό συμβούλιο!

Πολύ σημαντικά τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν το Σάββατο και ώρα 12:00 μμ. στο περιφερειακό συμβούλιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας έχουν το ψήφισμα σχετικά με το καθεστώς Φ.Π.Α. στα Ιόνια Νησιά όπως και η συστέγαση στο Διοικητήριο Λευκαδας Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενοτητας&Δήμου Λευκάδας με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Θεόδωρο Βερύκιο. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αυτό το θέμα προκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξυ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης. Άλλο ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί διότι είναι επίκαιρο και χρήζει άμεσης λύσης είναι το πρόβλημα των μεταναστών και των προσφύγων στα Επτάνησα.
Το περιφερειακό συμβούλιο θα απασχολήσει επίσης η πρόσφατη ΚΥΑ περί καθορισμού κριτηρίων με τα οποία διαβαθμίζεται η αγροτική γη σε ποιότητες και κατατάσσεται σε κατηγορίες παραγωγικότητας.
Είναι γεγονός ότι με τον Καλλικράτη ο ρόλος του νέου Περιφερειάρχη θα είναι σημαντικός και καθοριστικός σε πολλά ζητήματα που αφορούν την ζωή και καθημερινότητα μας. Ο κύριος Σπύρος Σπύρου σε πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί μας τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενότητα μεταξύ όλων των νησιών που αποτελούν την περιφερειακή ενότητα Ιονίων Νήσων και το πόσο θέλει να δουλέψει για αυτό. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να υπαρχει ίση και ισόνομη αντιμετώπιση όλων των ΜΜΕ στα Ιόνια Νησιά. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της συμμετοχής τοπικών ΜΜΕ στα περιφερειακά συμβούλια.

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΤα νέα στο λεπτό
Επόμενο άρθροΣχολή τερματοφυλάκων