Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα νέα στο λεπτό

Τα νέα στο λεπτό

0

Ειδήσεις στο λεπτό

 

 

Όλοι χρωστάμε, το δημόσιο όμως τα πιο πολλά!!! Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχειά του υπουργείου οικονομικών το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης!! Στο δεκάμηνο του 2010 τα χρέη της κυβέρνησης ανέρχονται σε 7,67 δισ. Ευρώ καθώς ήρθαν να αυξήσουν τα χρέη με 1,2 δισ. τα νοσοκομεία το 2010!!

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-Το μπαλάκι στους διοικητές!
Ζημιές εκατομμυρίων από τα σκάνδαλα!!
Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητών νοσοκομείων της χώρας στο υπουργείο υγείας όπου συμμετείχε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδας κύρια Μαριάνθη Μεσσήνη.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους διοικητές των νοσοκομείων απεύθυνε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι χρειάζεται εντατικοποίηση της προσπάθειάς τους για την εξυγίανση των οικονομικών.

«Διαφορετικά θα την πληρώσει πάλι ο φορολογούμενος. Το ειλικρινές είναι να πει κάποιος έγκαιρα ότι δεν τα καταφέρνει, διότι είναι πολύ επικίνδυνο να δίνει ψεύτικα στοιχεία».

Έδωσε εντολή στους διοικητές να δίνουν οικονομική αναφορά κάθε μήνα και πρόβλεψη για τον επόμενο μήνα. «Γίνεται μεγάλος αγώνας για την τέταρτη δόση του δανείου, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Αν εμείς δεν δουλέψουμε σωστά, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι το 2011 θα πάει καλά από μόνο του» τους είπε.
Στην ίδια σύσκεψη ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ κ. Μ. Σαμπατακάκης επέστησε την προσοχή των διοικητών ζητώντας τους να είναι πιο άμεσοι στις αντιδράσεις τους όταν οι επιθεωρητές Υγείας τούς κάνουν υποδείξεις για μη σωστές πρακτικές σε υπηρεσίες των νοσοκομείων. Ως παράδειγμα έφερε την περίπτωση ενός διοικητή νοσοκομείου ο οποίος, παρ΄ ότι είχε ενημερωθεί για υπόθεση που προκάλεσε οικονομική αιμορραγία 1 εκατ. ευρώ, εν τούτοις δεν έπραξε τα δέοντα. Έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα οι επιθεωρητές επανέλαβαν τους ελέγχους στο νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι η ζημιά είχε φθάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. «Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για παραβάσεις σε νοσοκομεία. Τα πορίσματα αναμένεται να βγουν τις προσεχείς ημέρες» είπε ο κ. Σαμπατακάκης.
(Στοιχειά από «Το Βήμαonline»)

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σύντομα θα γίνει έλεγχος και στο νοσοκομείο Λευκαδας.

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση από την Δόξα Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λευκάδα