Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 21η Παιδική χορευτική Εκδήλωση Νέας Χορωδίας

21η Παιδική χορευτική Εκδήλωση Νέας Χορωδίας

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/July/neaxorod.jpg

Για άλλη μια χρονιά η Νέα Χορωδία Λευκάδας θα πραγματοποιήσει την παιδική χορευτική συνάντηση.

Φέτος η εκδήλωση όπως μαθαίνουμε θα είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς θα είναι μια μίξη χορού και αναπαραστάσεων από διάφορα έθιμα των νησιών του Αιγαίου.

Η Νέα χορωδία Λευκάδας, Μουσικοχορευτικός Όμιλος, ιδρύθηκε το 1964, με σκοπό την διατήρηση της Μουσικής Επτανησιακής Παράδοσης και την συμβολή στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου της Λευκάδας.

Η Νέα Χορωδία διαθέτει Χορωδιακό Τμήμα (Μικτή Χορωδία – Τμήμα Τροβαδούρων), Χορευτικό Τμήμα (Μεγάλο χορευτικό και Παιδικό χορευτικό). Τόσο το Χορωδιακό τμήμα όσο και το Χορευτικό, έχουν στο ενεργητικό τους πάμπολλες πετυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κάθε χρόνο πραγματοποιεί και αναβιώνει το πατροπαράδοτο έθιμο της ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ και το 1983 διοργανώνει με πολλή επιτυχία και προβολή για τη Λευκάδα το Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ και κάθε χρόνο πραγματοποιεί επίσης Παιδική Χορευτική βραδιά.

Επίσης είναι μέλος της Ε.Χ.Ε ως και της Δ.Ο.Λ.Τ. (Διεθνής Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης) UNESCO και έχει κάνει ειδικές εκπομπές για την Ελληνική-Ιταλική και Γαλλική τηλεόραση

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο
Επόμενο άρθροΟταν το Νοσοκομείο Λευκάδας… ”εφημερεύει ” (καταγγελία)