Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θανάσης Περδικάρης: Δεν ζητάμε από κανέναν να εξυψώσει την δημοτική αρχή, αλλά...

Θανάσης Περδικάρης: Δεν ζητάμε από κανέναν να εξυψώσει την δημοτική αρχή, αλλά να μας κρίνουν αντικειμενικά

0

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης.

Ο κύριος Περδικάρης αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της ΔΕΠΟΚΑΛ, μεταξύ όλων των δραστηριοτήτων του στον Δήμο Λευκάδας, λέγοντας ότι υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, με την πληθώρα των κοινωνικών δομών που έχει,  καθώς και μία συμπάθεια σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που  όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο, χωρίς να θέλει να μειώσει την προσφορά οποιουδήποτε εργαζόμενου στον Δήμο Λευκάδας.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είπε,  καθώς όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι ζούσαν με το φόβο της ανεργίας, την βάσανο της μη έγκαιρης πληρωμής τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή τουΚΔΑΠ-ΜΕΑ  στους αγώνες των Special Olympics,  ο κ. Περδικάρης είπε ότι ήταν μία πάγια προσπάθεια  όλων των δημοτικών αρχών  η συμμετοχή του και φέτος τα καταφέραμε, αφού είχε προηγηθεί η ημερίδα για τα Special Olympics στη Λευκάδα και από κει και πέρα προχωρήσαμε στη διοργάνωση και την προετοιμασία ενός ετήσιου προπονητικού προγράμματος,  που θα μας έδινε τη δυνατότητα να δώσουμε το παρών τους πρώτους του special olympics στο Λουτράκι τον Μάιο και να αποκτήσουμε τη δυνατότητα, εμπειρία και δύναμη, να συμμετάσχουν τα παιδιά κάθε χρόνο και στους υπόλοιπους αγώνες, είτε οι Special Olympics, είτε κάποια άλλη διοργάνωση.

Η συμμετοχή των αθλητών ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία, ανέφερε ο κύριος Περδικάρης, μεταφέροντας και την εμπειρία του υφυπουργού αθλητισμού  Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος έδωσε το παρών  στην τελετή έναρξης, χαρακτηρίζοντας αυτό που βίωσε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην πολιτική του διαδρομή.

“Όλοι γυρίσαμε πίσω με πρωτόγνωρες εμπειρίες, εικόνες και πολλά μετάλλια”,  ανέφερε ο κύριος Περδικάρης, ενώ ευχαρίστησε και τον γυμναστικό σύλλογο που αφιέρωσε τους 8ους Ιόνιους Αγώνες στα special Olympics.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, για την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου για τη στέγαση των φοιτητών(χώρος του Ανθώνα που το προεδρικό διάταγμα χαρακτηρίζει χώρο πρασίνου) ο κύριος  Περδικάρης ανέφερε ότι είναι λίγο δύσκολο να σχολιάσει κάτι που φαίνεται ότι βρίσκεται 40 χρόνια πίσω.

Μάλιστα θυμήθηκε  όταν ήταν στο συμβούλιο την περίοδο 1990-1994,  τι είχε συμβεί με την  πυρκαγιά στο σημείο που στεγάζονται σήμερα οι σχολικές μονάδες.  Η πρόταση τότε ήταν να μετεγκατασταθεί το σχολείο για να μείνει  ο χορός ελεύθερος σχολίασε.

“Τότε η πλειοψηφία δεν θέλησε κάτω από πίεση που υπήρχε κυρίως από την κεντρική κυβέρνηση να μετακομίσει, που σημαίνει ότι από τότε θα είχαμε έναν ελεύθερο χώρο και θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσουμε.

Το νοσοκομείο βρίσκεται εκεί από το 1964, τώρα αν θυμηθούμε μετά από 70 χρόνια ότι ήταν χώρος πρασίνου νομίζω ότι αυτή η λογική δεν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι σήμερα.”

Όσον αφορά την κριτική πού ακούστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απώλεια των δύο τμημάτων του ΤΕΙ, ο κύριος Περδικάρης είπε ότι βρισκόμαστε εκτός πραγματικότητας, καθώς ήταν δεδομένο από το προηγούμενο φθινόπωρο ότι τα  ΤΕΙ δεν υφίσταται πλέον.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεται το θέμα αυτό, τα ΤΕΙ ενοποιούνται με το πανεπιστήμιο, η μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης πού θα κριθεί είτε θετικά ή αρνητικά προχωράει με συνενώσεις τμημάτων και σε άλλες περιοχές, που σημαίνει ότι όλο το τι θα μπουν κάτω από την σκέπη των πανεπιστημίων.

Δεν ξέρω μέσα από όλο αυτό τι βλέπει ο καθένας, ωστόσο όσα είχαμε ζητήσει όπως το κέντρο διετών σπουδών, το Ινστιτούτο ιστορίας, λέγοντας ότι  αυτό που διάβασε  ότι επιστρατεύσαμε τους ιστορικούς για να φτιάξουμε ένα ερευνητικό κέντρο,  είναι ύβρις απέναντι στους Λευκαδίτες ιστορικούς και εγώ που είμαι Λευκαδίτης δεν τη δέχομαι.

Στο ερώτημα πώς μπορεί να διασφαλιστεί το στοίχημα της επόμενης μέρας ο κύριος Περδικάρης αναφερόμενος  στην παραχώρηση του κέντρου νεότητας, είπε ότι  ήταν στον αέρα, καθώς δεν  παραχωρείς  κάτι όταν δεν έχεις.

Πλέον θα υπάρξει παρέμβαση μέσω τροπολογίας για να αντιμετωπιστεί το θέμα, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών θα μεταβιβάσει κατευθείαν στο ΤΕΙ και κατ’  επέκταση στο Ιόνιο πανεπιστήμιο το οικόπεδο με το οίκημα.

“Ως δημοτική αρχή εμείς τονίζουμε ιδιαίτερα ότι τίποτα δεν ήταν στην τύχη, γιατί όλα αυτά τα συνδέουμε με την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση.”

Ο κ Περδικάρης σχολιάζοντας το πρόσφατο άρθρο του Προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Μανώλη θερμού, ανέφερε ότι χάρηκε που σε συνομιλία που είχε μαζί του του ξεκαθάρισε  ότι ο χαρακτηρισμός βολονταρισμός δεν αφορά τη δημοτική αρχή.

Ωστόσο ανέφερε ότι σε θέμα τουρισμού έχουμε μείνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αλλά είναι η αλήθεια, καθώς δεν κάναμε ποτέ ένα σχέδιο, δεν έχουμε μία συνεργασία με όλους τους φορείς όπως θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ και δεκαετίες που θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα, καθώς δεν είναι εύκολο να διατάξει στον τουρισμό ή την ανάπτυξη.

“Τώρα κυνηγάμε την ουρά μας, μπορούμε να την πιάσουμε, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε λίγα ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά.”

Όσον αφορά το θέμα της ζεύξης, που αναφέρθηκε στην προχθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Θέρμου, ο κύριος Περδικάρης είπε ότι είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατούσε, με αυτήν έχουν ασχοληθεί  δύο δημοτικές αρχές και υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις που σχεδόν είναι ομόφωνες λέγοντας ότι  δεν υπήρχε τίποτε άλλο παρά ένα φύλλο χαρτί, εκείνο το   σχεδιάκι με το κίτρινο στη μέση που έχουμε δει όλοι.

“Όταν οι φορείς και ο Δήμος Λευκάδας με όλες τις εκφάνσεις του, είναι απέναντι σε αυτή τη διαδικασία, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιμένουν γιατί δεν έγινε το έργο που ήταν έτοιμο να γίνει και να δημοπρατηθεί, λέγοντας ότι και αυτό το έργο έχει δρομολογηθεί.”

“Δεν χρειάζεται να ευλογούμε τα γένια μας, αλλά καλό είναι να είμαστε όλοι αντικειμενικοί, δεν βγαίνει τίποτε με το να στεκόμαστε ο ένας απέναντι από τον άλλον, θα χάσουμε όπως έχουμε χάσει πάρα πολλά χρόνια, ζητώντας τόσο ως δημοτική αρχή, όσο σαν Θανάσης Περδικάρης, απέναντι σε αυτό που γίνεται, να μας κρίνουν  αντικειμενικά και να μας πουν  αν πηγαίνουμε μπροστά ή πίσω.

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια προσπαθεί με την θέληση που έχει και με τις οικονομικές δυνατότητες  να κάνει μία μικρή προσπάθεια, ενώ σχολιάζοντας την λειτουργία της τουριστικής επιτροπής, είπε ότι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς εκτός από το πρώτο διάστημα που λειτούργησε σωστά και έβαλε κάποιες προδιαγραφές, δεν είχαμε την δυνατότητα να συζητάμε και να συνεργαστούμε και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με τη νοοτροπία την ίδια που έχουμε, ως επιχειρηματίες, αιρετοί ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε πως κάποιος άλλος μπορεί να έχει μία άποψη.

Η δημοτική αρχή έχει κάνει προσπάθειες μέσω επενδυτών, ακόμα και η ιστορία με την Κίνα, όσο και αν έγινε προσπάθεια να απαξιωθεί, αποτελέσματα υπάρχουν  και με επιχειρηματίες από την Κίνα που ήρθαν να επενδύσουν στην περιοχή και τους βοηθάμε.

Πηγή: prismaradio.gr

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε ο γλύπτης Θεόδωρος
Επόμενο άρθροΧρέος τιμής στον γλύπτη Θόδωρο, έναν μεγάλο οραματιστή και φίλο της Λευκάδας