Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Αντιδράσεις στη μείωση του Μαζικού Τουρισμού

Αντιδράσεις στη μείωση του Μαζικού Τουρισμού

0
tourismos b1

tourismos b1

Τουριστικό συμπόσιο στην Κέρκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού Κέρκυρα 3 Απριλίου 2014
49100, Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπόσιο στην Κέρκυρα για τις «Αντιδράσεις στη μείωση του Μαζικού Τουρισμού – Εμπλοκή Ενδιαφερομένων και Πραγματοποίηση Θετικής Αλλαγής»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη βραβευμένη Ακαδημαϊκό και Λέκτορα, Dr. Heather Skinner, συνδιοργανώνουν το 1ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο για τη
Διαχείριση και Προώθηση Προορισμών.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο Φιόρι (Εθνική Παλαιοκαστρίτσας), στην Κέρκυρα.

Το θέμα του Συμποσίου είναι: «Αντιδράσεις στη μείωση του Μαζικού Τουρισμού – Εμπλοκή Ενδιαφερομένων και Πραγματοποίηση Θετικής Αλλαγής» και αντικατοπτρίζει την παγκόσμια μείωση του μαζικού τουρισμού, μια τάση «ξεπακεταρίσματος» του τουριστικού πακέτου σε κάποιους τομείς της αγοράς, την ανάπτυξη του εξειδικευμένου τουρισμού και, σε κάποιες αγορές, μια αυξανόμενη προτίμηση σε διακοπές τύπου All-Inclusive.
Για αυτό το λόγο το Συμπόσιο θα εστιάσει στη δημιουργία, ανάπτυξη και υλοποίηση συνεκτικών και κατάλληλων απαντήσεων στα ζητήματα αυτά. Οι απαντήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε αποτελεσματικές αποφάσεις στη διαχείριση, προώθηση και branding προορισμών, και θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερα τη διάδραση μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών.

Του Συμποσίου προΐσταται η Δρ Heather Skinner, η οποία μετακόμισε στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2013, μετά από μια 15ετή ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο Νότιας Ουαλίας (πρώην Πανεπιστήμιο Γκλαμόργκαν), όπου ήταν λέκτορας της Προώθησης (Marketing). Από το 2011, η Δρ Skinner ερευνά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών τουριστικών επιχειρήσεων απέναντι στον τουρισμό τύπου All- Inclusive. Η έρευνά της επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει πλατύτερα ζητήματα σχετικά με το μέλλον του τουρισμού στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα πώς η Κέρκυρα, μαζί με άλλους, ώριμους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της σταθερής μείωσης του αριθμού των ανεξάρτητων τουριστών μέσου εισοδήματος από τις κυριότερες αγορές της.

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Διαχείρισης Προορισμών

Το Συμπόσιο διαθέτει την υποστήριξη του Ινστιτούτου Διαχείρισης Προορισμών (Institute of Place Management). Το Ινστιτούτο αυτό είναι η επαγγελματική ένωση στον τομέα της Προώθησης και Ανάπτυξης προορισμών, η οποία υποστηρίζει και εκπροσωπεί οργανισμούς και επαγγελματίες. Στο ρόλο του αυτό, το Ινστιτούτο υποστηρίζει και ενθαρρύνει τη συνεχή επαγγελματική επιμόρφωση των ατόμων που συμμετέχουν στην προώθηση προορισμών, έτσι ώστε να συντηρήσουν, βελτιώσουν και πλατύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να διατηρήσουν έναν αρκετά υψηλό βαθμό επαγγελματικής επάρκειας. Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προορισμών παρέσχε επίσημη διαπίστευση στο 1ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο για τη Διαχείριση και Προώθηση Προορισμών για να παροτρύνει και να υποστηρίξει όσους στοχεύουν σε μια συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθροΟ Φωτεινός Σφακιωτών συμμετέχει στο Let’s do it
Επόμενο άρθροΑπεργούν οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 4 Απριλίου