Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η Λευκάδα στην τουριστική έκθεση της Napoli

Η Λευκάδα στην τουριστική έκθεση της Napoli

0
lefkada-napoli

lefkada-napoli

Ενημέρωση από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η έκθεση τουρισμού «ΒΟRSA MEDITERRANEA DEL TOURISMO 2013» από 5 έως και 7-4-2013. Είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Νότια Ιταλία και προσελκύει μεγάλο αριθμό εκθετών. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λόγω των ειδικών συνθηκών (γειτνίαση και υποδοχέας μεγάλου αριθμού επισκεπτών), συμμετείχε αυτόνομα, με ένα stand για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Σε αυτή την έκθεση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απέσπασε διάκριση καλύτερης οργανωμένης συμμετοχής. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους μεγαλύτερους tour operators, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που ανέκυψαν κυρίως με την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την έλλειψη απ΄ ευθείας πτήσεων από τη Ν. Ιταλία.

Παρέστησαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι κ. Γ. Παπαβλασόπουλος και Π. Σταθάτος, στελέχη της Δ/σης Τουρισμού. Για την Λευκάδα, προσφέρθηκε και έδωσε την πολύτιμη βοήθειά της καθ΄όλη την διάρκεια της έκθεσης η κ. Άννα Βλάχου, Λευκαδίτισσα, κάτοικος Νάπολης. Το υλικό τουριστικής προβολής (συνολικά 6 κιβώτια) που απέστειλε η Π.Ε. Λευκάδας, εξαντλήθηκε.

Από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στην έκθεση, διαμορφώθηκε η εντύπωση ότι φέτος υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη Λευκάδα, καθώς οι Ιταλοί βλέπουν πολύ θετικά το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης, χωρίς οικονομικό κόστος. Επίσης, αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αεροπορική σύνδεση Ρώμης – Ακτίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στην Βασιλική Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚονσέρτο πιάνου στην Artηρία