Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μέρος για κάμπινγκ: Έξι έξυπνα tips

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μέρος για κάμπινγκ: Έξι έξυπνα tips

0

camping-picTο πού θα τοποθετήσετε την σκηνή του κάμπινγκ σας είναι το σημαντικότερο μέρος του ταξιδιού και από αυτό εξαρτάται το πόσο καλά θα περάσετε εν τέλει και πόσο θα ξεκουραστείτε.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να έχετε υπόψιν σας εξαρχής τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του ιδανικού μέρους για κάμπινγκ.

Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το καλύτερο σημείο.

  • Επιλέξτε πιθανά σημεία πριν καν φύγετε από το σπίτι σας
    Καλό είναι να γνωρίζετε εξαρχής σε ποια μέρη επιτρέπεται το κάμπινγκ και να έχετε ήδη αποφασίσει που θα κατασκηνώσετε πριν καν φύγετε από το σπίτι σας, έχοντας υπόψιν τα κριτήρια που αναφέρονται παρακάτω, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Παρόλαυτα, αν θέλετε να πειραματιστείτε επι τόπου, ακολουθήστε τα υπόλοιπα tips και ίσως σταθείτε τυχεροί.
  • Επιλέξτε ένα σημείο όπου δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον
    Το ότι εσείς αποφασίσατε να πάτε διακοπές δε σημαίνει ότι θα πρέπει να «την πληρώσει» η χλωρίδα και πανίδα της εκάστοτε περιοχής. Αποφύγετε να κατασκηνώνετε κοντά σε εθνικούς δρυμούς και περιοχές με προστατευόμενα είδη για να μην δημιουργήσετε αναστάτωση στον φυσικό κύκλο ζωής τους.
  • Αποφύγετε τους πρόποδες βουνών
    Τα ψυχρά ρεύματα αέρα που θα έρχονται από το βουνό, ταξιδεύουν χαμηλότερα από τα ζεστά, έτσι είναι πιο πιθανό να παγώσετε στην κοιλάδα κάτω από το βουνό, παρά πάνω σε αυτό.
  • Δώστε μεγάλη προσοχή στο έδαφος που θα στήσετε τη σκηνή σας
    Εγκατασταθείτε σε μια ανθεκτική επιφάνεια, όπως πέτρα, βράχο, γυμνό έδαφος, άμμο, ή χαλίκια. Αποφύγετε όσο το δυνατόν σαθρά εδάφη και άκρες γκρεμών –όσο καλή θέα κι αν έχουν- για ευνόητους λόγους.
  • Φροντίστε να υπάρχει φυσική πηγή νερού τουλάχιστον 200 μέτρα μακριά
    Μπορεί να μην σας φαίνεται τόσο σημαντικό, τώρα που οι προμήθειες σας είναι γεμάτες, αλλά όταν αδειάσουν, το νερό θα είναι το πρώτο και το βασικότερο πράγμα που θα χρειαστείτε.
  • Επιλέξτε τον ιδανικό εξοπλισμό
    Αναζητήστε ανθεκτικό εξοπλισμό για κάμπινγκ, κορυφαίας ποιότητας, καθώς και ότι άλλο χρειαστείτε για τις υπαίθριες δραστηριότητες σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα για είδη Αλιείας και Κάμπινγκ Καδόγλου.
Προηγούμενο άρθροΜε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Λευκάδας
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες του Ν. Ζαβιτσάνου από την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας