Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Στον Περιφερειάρχη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού

Στον Περιφερειάρχη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού

0
spyrou-liaskou

spyrou-liaskou

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 28 Σεπτεμβρίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο, ο οποίος βρέθηκε στο νησί με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου για τη Κρουαζιέρα, που συνδιοργανώνουν ο ΟΛΚΕ και το Επιμελητήριο της Κέρκυρας.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, αφού μέχρι πρότινος ο κ. Λιάσκος ήταν συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα τουρισμού, επικεντρώθηκε στα θέματα του τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
«Θέλω να πω στο φίλο μου τον Περιφερειάρχη», είπε ο κ. Λιάσκος, «ότι μου λείπει κατ’ αρχή ως εργοδότης, γιατί έχει έναν εξαίσιο χαρακτήρα αλλά το κυριότερο είναι άοκνος, όσον αφορά στην προσπάθεια για να βοηθήσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», και πρόσθεσε: «Μπορώ να το πω σήμερα, ξέρετε πολύ καλά ότι ουδέποτε έδωσα συνέντευξη ή έκανα κάποια δήλωση, όσο ήμουν σύμβουλος σε θέματα τουρισμού στην Περιφέρεια, γιατί θεωρούσα ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Περιφερειάρχης».

Ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι «Τα Ιόνια Νησιά πρέπει να είναι η προμετωπίδα του τουρισμού μας και γνωρίζω πολύ καλά», ανέφερε, «τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια για να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή διαδικασία και η αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού».

Σπ. Σπύρου: «Στόχος μας τα κρουαζιερόπλοια να πηγαίνουν σε όλα τα νησιά του Ιονίου»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που με επισκέπτεται στην έδρα της Περιφέρειας, ο φίλος από το παρελθόν και συνεργάτης ο Τάσος ο Λιάσκος. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και γνωρίζω ότι τα λέει από καρδιάς, γιατί συνεργαστήκαμε για ένα αρκετό διάστημα πάνω στα θέματα και στην προσπάθεια για να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν, στο επίπεδο που η Περιφέρεια παρεμβαίνει.

Δεν σας κρύβω και το γνωρίζει και ο Τάσος, ότι η καθημερινή μου αγωνία είναι η ανταπόκριση της Περιφέρειας στις ανάγκες της κοινωνίας μας, οι οποίες δυστυχώς έχουν αυξηθεί, υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πρέπει όλοι μας να περιφρουρήσουμε την κοινωνική συνοχή.
Ο τουρισμός, το γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι ένα προϊόν πολύ ευαίσθητο, πολύ σύνθετο και επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τουριστική πολιτική κάνουμε όλοι μας, με τη συμπεριφορά μας απέναντι στους επισκέπτες και με τη γενικότερη στάση μας.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται για να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν. Όπως με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το βλέπουμε με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα έργο ξεχασμένο, όπως είναι ο προσήνεμος μόλος στο λιμάνι της Κέρκυρας κατορθώσαμε να το επανακινήσουμε και εξελίσσεται.

Επίσης, βασική μου επιδίωξη είναι να αποκτήσουν όλα τα νησιά οργανωμένες μαρίνες και ταυτόχρονα μόλους πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων. Με το διαγωνισμό που βγάζω στη Ζάκυνθο για την προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, ικανοποιώ ένα χρόνιο αίτημα για να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια στη Ζάκυνθο. Τα λέω αυτά», τόνισε ο κ. Σπύρου, «γιατί φαίνεται ότι ο θαλάσσιος τουρισμός και ειδικά η κρουαζιέρα θα αποτελέσει κυρίαρχη συνιστώσα στην ανάπτυξη του τουρισμού της Περιφέρειάς μας, για τα προσεχή χρόνια.
Επομένως η συνεργασία και η συνεννόηση αλλά και η ατομική ευθύνη στον τομέα του τουρισμού, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας».

Συνάντηση με Κερκυραϊκή Λέσχη Ταχυπλοΐας

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Α. Λιάσκος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Ταμία της Κερκυραϊκής Λέσχης Ταχυπλοΐας, Κώστα Μουζακίτη και Ραφαήλ Σούση αντίστοιχα. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η επικείμενη πραγματοποίηση στην Κέρκυρας της 85ης ετήσιας συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλοΐας (U.I.M), που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιάσκος μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Χαίρομαι που σήμερα είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τη Κερκυραϊκή Λέσχη Ταχυπλοΐας, για ένα άλλο κομμάτι που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό στην πατρίδα μας.

Η Κέρκυρα φαίνεται ότι είναι πρωτοπόρα σε αυτό, γιατί έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά ένα εξειδικευμένο παγκόσμιο άθλημα και χαίρομαι πολύ που συναντήθηκε σήμερα με τους ανθρώπους, οι οποίοι κατόρθωσαν να φέρουν τη Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων στην Κέρκυρα.
Σε αυτή τη Συνέλευση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι πάνω από 70 κρατών – μελών και πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου έχει τελειώσει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος και ξαναφέρνει την Κέρκυρα στο προσκήνιο, δίνοντάς της μια διαφορετική αίγλη που την έχει ανάγκη για να κατοχυρώνει την παρουσία της, παγκοσμίως, ως εξαιρετικού τουριστικού προορισμού.

Θέλω να ξέρετε», κατέληξε ο κ. Λιάσκος, «ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Κερκυραϊκή Λέσχη Ταχυπλοΐας.

Θεωρώ ότι, πέραν της αιγίδας του Υπουργείου που θα έχει αυτή η διοργάνωση, θα μπορέσουμε και σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η εκδήλωση θα φέρει θεαματικά αποτελέσματα και θα κάνουμε προσπάθεια να ξαναδιοργανώσουμε τη Φόρμουλα στη Κέρκυρα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Λέσχης Ταχυπλοΐας, Κώστας Μουζακίτης είπε χαρακτηριστικά:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού το κύριο Λιάσκο που είναι κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για τη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών. Όπως επίσης να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας που είναι συνδιοργανωτές από την πρώτη στιγμή.

Είναι επίσης ιδιαίτερη χαρά να ακούμε ότι το Υπουργείο θα είναι αρωγός στη προσπάθειά μας για να ξαναφέρουμε τη Φόρμουλα στο νησί».

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών
Επόμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct