Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος 23 – 26 Μαΐου το νοσηλευτικό συνέδριο στην Λευκάδα

23 – 26 Μαΐου το νοσηλευτικό συνέδριο στην Λευκάδα

0
b-anakoinosi-ene-13-2-13-gia-site-1-1

b-anakoinosi-ene-13-2-13-gia-site-1-1

6ο πανελλήνιο και 5ο πανευρωπαϊκό νοσηλευτικό συνέδριο.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΝΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «6ο πανελλήνιο και 5ο πανευρωπαϊκό νοσηλευτικό συνέδριο στη Λευκάδα»

Η ΕΝΕ είναι το επιμελητήριο των Νοσηλευτών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αριθμεί 30.000 μέλη, χωρισμένα σε 13 περιφερειακά τμήματα. Δημιουργήθηκε το 2004 και απέκτησε την πρώτη της αιρετή διοίκηση το 2007. Κάθε Μάη διεξάγει το ετήσιο συνέδριό της, κατά γενική ομολογία το μεγαλύτερο του χώρου της Υγείας. Το συνέδριο της ΕΝΕ είναι διεθνές. Έτσι, εκτός από νοσηλευτές αναφέρεται και σε άλλους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, βιολόγους, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους κτλ), από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Το 2008 η ΕΝΕ πραγματοποίησε το πρώτο της συνέδριο στη Λευκάδα, συγκεντρώνοντας 4.700 συνέδρους. Σε ανάλογη επιτυχία ελπίζουμε και το 2013, μιας και η Λευκάδα συγκεντρώνει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσέλευση των συνέδρων απ’ όλη τη χώρα.

Από την πλευρά της Πολιτείας, παρόντες στην έναρξη την Πέμπτη 23/5 αναμένονται να είναι ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, η Υπουργός Τουρισμού, ο βουλευτής του νομού, ο Γεν. Γραμματέας Υγείας, ο Διοικητής και η Υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ, η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΑ κ.ά.

Τα βασικά θέματα του συνεδρίου, αφορούν τις νέες επαγγελματικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Φέτος, θα παρουσιαστούν πάνω από 600 εργασίες και πολλά στρογγυλά τραπέζια, σε πέντε αίθουσες (στο IONIAN BLUE και στο ΠΟΡΤΟ ΓΑΛΗΝΗ) που θα λειτουργούν παράλληλα, προκειμένου να μπορέσουν να παρουσιαστούν όλα τα νέα δεδομένα μέχρι την Κυριακή 26/5.

Ξεχωριστή θέση στο συνέδριο έχουν τα κλινικά και ειδικά φροντιστήρια που γίνονται σε συνεργασία με επιφανείς επιστήμονες του χώρου και με τη συμμετοχή φορέων με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η λευκαδίτικη φιλοξενία θα αγκαλιάσει το συνέδριο της ΕΝΕ και οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν απ’ όλες τις γωνιές της χώρας, θα αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, ευελπιστούμε η εν λόγω εκδήλωση να αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό άξιο αναφοράς στην πορεία του νοσηλευτικού επαγγέλματος, παράγοντας αξιόλογα συμπεράσματα προκειμένου να αξιοποιηθούν από την Πολιτεία αναλόγως.

Περισσότερες πληροφορίες [εδώ].

Προηγούμενο άρθροH φωτογραφία με το κοριτσάκι που συγκλονίζει
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Γυμνασίου και Λυκείου Μεγανησίου