Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Ιερά Μητρόπολη και ξενοδόχοι στηρίζουν τον θρησκευτικό τουρισμό

Ιερά Μητρόπολη και ξενοδόχοι στηρίζουν τον θρησκευτικό τουρισμό

0
eisodia

eisodia

Ενημέρωση από την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης της τουριστικής προβολής της Λευκάδας η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας πραγματοποιεί συνάντηση και ξενάγηση στο νησί μας και στους ναούς της, με τους κληρικούς από διαφορές Μητροπόλεις της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί από 16/11/2012 έως 18/11/2012.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι ο ανεκμετάλλευτος και παραμελημένος θρησκευτικός τουρισμός της Λευκάδας . Υπολογίζεται ότι ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα καλύπτει μερίδιο 15% στο σύνολο της τουριστικής δραστηριότητας. Ο τουρισμός στην Λευκάδα ανοίγεται δειλά δειλά σε νέες αγορές, όπως η ρωσική, γεγονός που επηρεάζει και τον θρησκευτικό τουρισμό. Έρχονται πάρα πολλοί ορθόδοξοι οι οποίοι ενδιαφέρονται όχι μόνο να προσκυνήσουν, αλλά να δουν από κοντά και το εικαστικό κομμάτι των ναών. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ένας από πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού που πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτούμε διότι έχουμε πληθώρα “πρώτης ύλης”».

Συμπερασματικά, ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας . Αυτό προϋποθέτει μια στοιχειώδη οργάνωσή του τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η επισήμανση και καταγραφή των διαθέσιμων πόρων σε κάθε περιοχή της χώρας, ώστε να είναι γνωστές οι δυνατότητες που εμφανίζει κάθε περιοχή και η εν συνεχεία ανάδειξή και η προβολή τους αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια συστηματική προσπάθεια αύξησης των θρησκευτικών τουριστικών ροών. Η παντελής έλλειψη στατιστικών στοιχείων καταγραφής των χαρακτηριστικών του φαινομένου στη χώρα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για την προχειρότητα και την απουσία ουσιαστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του και τη χρήση του ως εργαλείου ανάπτυξης των περιοχών της χώρας.

Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση από την πλευρά των κληρικών για την καλύτερη προβολή της Λευκάδας ως προσκυνηματικό προορισμό.

Για την Ένωση ,

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας
Ιωάννης Λιβιτσάνος      Μίγκος Θεόδωρος

Προηγούμενο άρθροΝεκρό ρινοδέλφινο εντοπίστηκε στη Βασιλική Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣωκράτης τώρα : Από τη Νέα Υόρκη στη Λευκάδα!