Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Πως να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Πως να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

0

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες αλλά και τους άντρες.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης . Ορισμένες είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ άλλες είναι πιο ανώδυνες, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί για λίγες μέρες. Το κόστος για κάποιες από αυτές είναι οικονομικό, ενώ άλλες είναι πιο ακριβές.

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου, και επιλέξτε την ιδανική για τις ανάγκες σας.

 Αποτρίχωση με κερί ή ταινίες:

Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί μια οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης,  που έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίρεση της τρίχας από την ρίζα και την επανεμφάνιση της μετά από 2 – 6 εβδομάδες. Η διάρκεια έχει να κάνει με την κάθε γυναίκα, το είδος της τρίχας, την ηλικία και τις ορμόνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αφαίρεση των τριχών με κερί τις αποδυναμώνει και υπάρχει πιθανότητα με την πάροδο του χρόνου να μειωθεί αισθητά η τριχοφυΐα στα σημεία όπου εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη μέθοδος.

 Αποτρίχωση με χαλάουα :

Η χαλάουα είναι μια αντίστοιχη με το κερί μέθοδος αποτρίχωσης, η οποία όμως βασίζεται σε φυσικά συστατικά και όχι χημικά όπως το κερί. Η αποτρίχωση με χαλάουα αφαιρεί τις τρίχες από την ρίζα τους και διαρκεί αρχικά 2-3 εβδομάδες, ενώ με την πάροδο του χρόνου το διάστημα μεγαλώνει. Παράλληλα με την αποτρίχωση, η χαλάουα κάνει απολέπιση του δέρματος, αφήνοντας το απαλό και λείο. Επίσης, λόγω του ότι αποτελείται από φυσικά συστατικά, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα.

Αποτριχωτική κρέμα :                                                                                                    Η αποτρίχωση  με αποτριχωτική κρέμα είναι μια εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας. Ωστόσο, η λειτουργία της αποτριχωτικής κρέμας βασίζεται στο κάψιμο της τρίχας με χημική αποσύνθεση και το κόψιμο είναι παρόμοιο με του ξυραφιού. Πρόκειται για μια προσωρινή αφαίρεση των τριχών, οι οποίες ξαναβγαίνουν μετά από μια με δυο εβδομάδες. Λόγω της χημικής σύνθεσης της κρέμας υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί έγκαυμα από την αποτρίχωση στο μουστάκι.

Αποτρίχωση με Τσιμπιδάκι :                                                                                        Όπως βγάζουν τα φρύδια τους με το τσιμπιδάκι, αφαιρούν και τις τρίχες στο πρόσωπο τους. Πρόκειται για μια μέθοδο που πονάει, αφαιρεί μία μία τις τρίχες και διαρκεί για δυο εβδομάδες. Πολλές φορές μάλιστα παρατηρείται ερεθισμός από την αποτρίχωση  με τσιμπιδάκι, ενώ οι τρίχεςστη συνέχεια ενδέχεται να βγουν πιο δυνατές.

Αποτρίχωση με Φωτόλυση:

Η οριστική απαλλαγή από την υπερβολική τριχοφυΐα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μέθοδοι που βοηθούν σημαντικά στη μείωση και εξάλειψη των τριχών.Το Παλμικό φως ή φωτόλυση: Αποτελεσματική και μακροχρόνια εξασθένηση της τρίχας. Προσαρμόζει την εκπομπή φωτός ανάλογα με το φωτότυπο του δέρματος, το μέγεθος και το χρώμα των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.Έτσι αφαιρεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τις τρίχες ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές με 100% ποσοστό επιτυχίας.
Η αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη αφού η συσκευή έχει εξελιγμένο µηχανισµό ψύξης, µε τον οποίο προστατεύει την επιδερμίδα, κάνοντας την αποτρίχωση απόλυτα ανώδυνη.

Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία πριν ή αμέσως μετά τη θεραπεία, για να μην προκληθούν υπερχρώσεις.Το χειμώνα είναι λοιπόν η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσετε την αποτρίχωση στο σώμα ή στο πρόσωπο, προκειμένου να είστε έτοιμες για το καλοκαίρι.

-Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το Beauty&Diet by Ελευθερία Κολυβά, που προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες ομορφιάς με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

 

Προηγούμενο άρθροΜια Μοναδική Προσφορά από το «Βeauty & Diet by Ελευθερία Κολυβά»
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης