Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Πρωινό – βραδινό και γιορτινό μακιγιάζ

Πρωινό – βραδινό και γιορτινό μακιγιάζ

0
makigiaz

makigiaz

Ξεχωρίστε αυτές τις γιορτές!

Είναι σημαντικό για μια γυναίκα που μακιγιάρεται να μπορεί να ξεχωρίζει τις λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το πρωινό, το βραδινό και το γιορτινό μακιγιάζ.

Βασική προϋπόθεση για ένα καλό μακιγιάζ είναι να έχεις το δέρμα πάντα καλά καθαρισμένο και να έχεις απλώσει μια καλή ενυδατική κρέμα.

Το πρωινό μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό και ελαφρύ. Όλα τα υλικά να είναι σε υφή ματ και σε γήινες αποχρώσεις, όπως: καφέ, σάπιο μήλο, βερικοκί, μπεζ, σωμών, ροζέ. Τα περιγράμματα (ματιών, χειλιών) να μην είναι έντονα και να γίνονται με απαλά μολύβια. Να αποφεύγεις το eyeliner, το anticernes, και τα make up σε μορφή stick.

Το βραδινό μακιγιάζ μπορεί να γίνει πιο έντονο και να χρησιμοποιηθούν πολλά χρώματα, σε μορφή περλέ, όπως: μαύρο, άσπρο, κόκκινο, ασημί, χρυσαφί, μοβ, μπορντό, μπλε, πράσινο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις makeup stick δύο αποχρώσεων για να κάνεις φωτοσκιάσεις. Όπως επίσης και στα μάτια, χρησιμοποιώντας από δύο έως και τέσσερις σκιές δίνεις κάποιο ιδιαίτερο σχήμα. Εδώ το eyeliner και το anticernes επιτρέπονται, αρκεί να μην ξεφύγεις πολύ από το σχήμα των ματιών (οπότε μπορεί να φαίνονται ψεύτικα).

Το γιορτινό μακιγιάζ, για ειδικές εκδηλώσεις όπως γιορτές, δεξιώσεις, χοροεσπερίδες, γίνεται βασικά όπως και το βραδινό, αλλά μπορείς να το κάνεις πιο φανταχτερό προσθέτοντας glitter (προσώπου / σώματος), στρας, ψεύτικες βλεφαρίδες, σκιές, χρυσόσκονη, λιπ-γκλος με χρυσόσκονη, κ.λπ. Επίσης, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι μαύρο, άσπρο, ασημί, χρυσαφί και κόκκινο. Για τέτοιες βραδιές επίσης εξαιρετικά εντυπωσιακά είναι διάφορα μικρά σχέδια στο πρόσωπο ή στο μπούστο υδρόχρωμα στολισμένα με glitters ή στρας.

Γενικές συμβουλές

Όταν δίνεις έντονο τόνο στα χείλη και στα μάγουλα, τα μάτια θα φαίνονται πιο άτονα. Επίσης ισχύει και το αντίθετο.
Μην ξεφεύγεις από τις γραμμές του προσώπου σου (π.χ. μεγάλο περίγραμμα χειλιών).
Να διατηρείς πάντα καθαρά τα σύνεργα του μακιγιάζ (πινέλα, σφουγγαράκια, κ.λπ.).
Ένα καλό ντεμακιγιάζ το βράδυ να είναι η αρχή για ένα ωραίο και στρωτό μακιγιάζ το πρωί.
Ό,τι μακιγιάζ και αν κάνεις, να φροντίζεις ώστε να φαίνεσαι πάντα ο εαυτός σου.

*Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση των εγγραφών στο ΙΕΚ Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το Bazaar του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού