Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

0

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή.


Ελληνικη δημοκρατια
Ιερα μητροπολις λευκαδος και ιθακησ
311 00 λευκας – τηλ. 2645022415 – φαξ. 2645025354

 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

   
Κάθε επίσκεψη στους ιστορικούς τόπους της Ορθόδοξης Πίστης και του Γένους μας είναι αφορμή συγκινήσεως και αναβαπτισμού της Ελληνορθόδοξης συνείδησής μας. Ιδιαιτέρως όμως συνεγείρει τις πλέον μυστικές χορδές της ύπαρξής μας η μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη, τη Βασιλεύουσα για περισσότερα από χίλια χρόνια Πόλη.
Η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και στην πρώτη καθέδρα της Ορθοδοξίας, το μαρτυρικό και σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τον προσεχή Απρίλιο.
Του εκδρομικού ομίλου θα προΐσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος.
Αναχώρηση από Λευκάδα: το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά, 11 Απριλίου 2010
Επιστροφή:  Σάββατο, 17 Απριλίου 2010
Το ταξίδι θα διαρκέσει συνολικά έξι (6) ημέρες.
Το ατομικό εισιτήριο κοστίζει τετρακόσια (400) ευρώ.
Συμπεριλαμβάνονται: πρωινό, ημιδιατροφή, διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και ελληνόφωνος ξεναγός.
Στη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε γνωστούς από τη Βυζαντινή Ιστορία τόπους, ιερά σεβάσματα της Ρωμιοσύνης, όπως: το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Μεγάλη Εκκλησία, δηλ. την Αγια-Σοφιά, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλή, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα Πριγκηπόννησα και άλλα αξιοθέατα της Πόλης. Επίσης, έχει ήδη προγραμματισθεί συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
Για τη διέλευση των συνόρων απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου (και με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο.
Προσκαλούνται, λοιπόν, άπαντες, κληρικοί και λαϊκοί, να συμμετάσχετε εις την ως άνω εξόρμηση στην Πόλη, όπου η Ρωμηοσύνη μεγαλούργησε στο παρελθόν, αλλά «οι ολίγοι, αλλά άπειροι» εξακολουθούν να αντιστέκονται, παρα τις προκλήσεις των καιρών και τις δυσκολίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στους εφημερίους των ενοριών μέχρι τις 21 Μαρτίου 2010, καταβάλλοντας και το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ως προκαταβολή.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως (τηλ.: 26450 22415) ή στους υπευθύνους της εκδρομής, π. Γεράσιμο Ζαμπέλη (τηλ.: 6932304430) και π. Παναγιώτη Λάζαρη (τηλ.: 6978856752).

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)


 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση πρώην βουλευτή Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤο Πάσχα και πώς ορίζεται