Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Καλωσορίζοντας την Άνοιξη στον Αλέξανδρο

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη στον Αλέξανδρο

0
IMG 5986

IMG 5986

Μια ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση στο ορεινό χωριό.

Οι πόρτες του δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρου άνοιξαν για να υποδεχτούν κόσμο, μετά από αρκετές δεκαετίες λήθης, χάρη στις εντατικές προσπάθειες του Συλλόγου φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός” για την αποκατάσταση του χώρου. Τα μέλη του έφτιαξαν το πάτωμα, έβαψαν τους τοίχους και το ταβάνι και το διακόσμησαν με κουρτίνες και φωτιστικά, έφτιαξαν τραπέζια ενώ στο στάδιο των εργασιών βρίσκονται και οι τουαλέτες. Όλα καλαίσθητα και εναρμονισμένα με το περιβάλλον μαρτυρούν τις ώρες που ξοδεύτηκαν για το τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το χώρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών (www.kpesfakioton.gr) και ο “Φηγός” το απόγευμα του Σαββάτου. Η αίθουσα γέμισε με φίλους της φύσης και του Αλεξάνδρου, οι οποίοι απόλαυσαν μια ανοιξιάτικη εκδήλωση που σχεδιάστηκε με πολύ αγάπη και μεράκι.

Διαβάστηκαν λογοτεχνικά κείμενα ενώ στην συνέχεια η κυρία Ελένη Σπ. Κατωπόδη παρουσίασε τις Ορχιδέες που έχει συναντήσει στο νησί της Λευκάδας μετά από πολύχρονη έρευνα. Επισήμανε ότι δεν πρέπει να κόβουμε τα αυτοφυή φυτά διότι έτσι συντελούμε στον αφανισμό του είδους. Καλύτερα να διακοσμούν για χρόνια τους αγρούς μας παρά για μερικές μέρες το βάζο μας. Τέλος προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τις εκκλησίες του Αλεξάνδρου και της ευρύτερης περιοχής και οπτικοακουστικό υλικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το έργο των μελών του Συλλόγου φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός” έχει αποτελέσματα, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι κάτι γίνεται εκεί στον Αλέξανδρο και απ’ ότι φαίνεται ο σύλλογος, πέρα από την σφραγίδα του στα καλοκαιρινά δρώμενα του νησιού, φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα του και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Ειρήνη Βονιτσάνου

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΠεριβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο δέρμα No 2
Επόμενο άρθροΗ Αντιγόνη του Lefkatas TV παντρεύτηκε