Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Κάρμεν…. μας ταξιδεψε

Η Κάρμεν…. μας ταξιδεψε

0
lefkasbrass1

lefkasbrass1

Εντυπωσίασε το κοινό η συναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας.

Την Κυριακή 05 Αυγούστου 2012 το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργάνωσε συναυλία στο κηποθέατρο ”Άγγ. Σικελιανός” με το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας και την Λευκαδίτισσα Μέτζο σοπράνο Ιωάννα Βρακάτσέλη καθώς και τον βαρύτονο Γιάννη Σφυρή.

Τίτλος της συναυλίας ήταν ”Η Κάρμεν …. ταξιδεύει!” και στο γεμάτο με κόσμο κηποθέατρο ταξιδέψαμε και εμείς μαζί της.

Το Μουσικό Σύνολο Λευκάδος που αποτελείται από τους Μεσσήνη Γεράσιμο (τρομπέτα – πικολο τρομπέτα), Μεσσήνη Θεμιστοκλή (ευφώνιο), Σκληρό Γεράσιμο (τρομπέτα – πικολο τρομπέτα) και Λάζαρη Γιάννη (τένορο κόρνο) απέδωσαν με απόλυτη ακρίβεια και με ποικιλία στους χρωματισμούς τα έργα των G. Verdi (εισαγωγή από την όπερα ”Nambouco”), G. Bizet (Πρελούδιο από την όπερα ”Carmen”) και το γνωστό τανγκό Comparsita. Οι μεταγραφές έγιναν από τον Μεσσήνη Γεράσιμο και ο κάθε μουσικός λειτούργησε σαν σολίστ αλλά και σαν μέλος ενός συνόλου. Το αποτέλεσμα ήταν να ακούγεται ένας ομοιόμορφος ήχος και στα δυνατά αλλά και στα σιγανά μέρη. Το σύνολο ήταν καλοκουρδισμένο με δεμένο ήχο και ευκαμψία στα στακάτι. Ο ακροατής μπορούσε να ξεχωρίσει την μελωδική γραμμή του κάθε οργάνου χωρίς όμως να χάνετε η συνολική δυναμική.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην μέτζοσοπράνο Ιωάννα Βρακατσέλη να μας μεταφέρει σε άλλους κόσμους και για λίγο να πετάξουμε και να απολαύσουμε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της Cenerentolla του G. Rossini, της Carmen του G. Bizet, της Azucena (”Stride la vampa”) του G. Verdi και της Giuditta (”Meine Lippen, sie kϋssen so heiβ”) από την οπερέτα ”Giuditta” του F. Lexar. Η αέρινη εμφάνιση της, η υψηλού επιπέδου τραγουδιστική τεχνική της καθώς και η σκηνική της παρουσία μας μάγεψαν. Ήταν μεγάλη η άνεση της στις ψηλές νότες αλλά δεν έλλειψε και ο όγκος φωνής στις χαμηλές. Η κάθε άρια αποδώθηκε πολύ σωστά και με διαφορέτικό ύφος ανάλογα τον συνθέτη και τον ρόλο. Ακόμα και στα σημεία όπου ο εκτέλεστής πρέπει να περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί με συνεχη ψηλές νότες και αποτομες αλλαγές οκτάβας η Ιωάννα Βρακατσέλη με τέλεια ισορροπία μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε αυτές τις απαιτητικές άριες σαν να είναι τα πιο απλά τραγούδια.

Η βραδυά έκλεισε όμορφα με άριες και ντουέτι από την ελληνική οπερέττα, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Με την συμμετοχή του βαρύτονου Γιάννη Σφυρή ακούστηκαν ντουέτι από την οπερέττα του Θ. Σακελαρίδη ”Ο Βαφτιστικός” (”Η καρδιά μου πονεί για σας”, ”Συ μου πήρες πια το νου”, ”Στο στόμα – στο στόμα”), ”Όμορφη πόλη” και ”Πές μου μια λέξη” του Μάνου Χατζιδάκι.

Ήταν μία πολύ ωραία βραδυά από Λευκαδίτες μουσικούς που με ευγένεια και σεβασμό στην μουσική μας πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο. Τους αξίζουν πολλά ”μπράβο” και ”ευχαριστώ” για το ταξίδι που μας χάρισαν.

lefkasbrass2

lefkasbrass3

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για την ύδρευση
Επόμενο άρθροΜηνιαία Δραστηριότητα Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας