Αρχική Top Stories Μαριάννα Καρφάκη: Δεν γίνεται η Λευκάδα να λείπει από το νέο ακαδημαϊκό...

Μαριάννα Καρφάκη: Δεν γίνεται η Λευκάδα να λείπει από το νέο ακαδημαϊκό χάρτη.

0

Με αφορμή την συζήτηση για το τμήμα του ΤΕΙ Λευκάδας και την  βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην υπάρχει τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου στο νησί, η Μαριάννα Καρφάκη μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 εκθέτοντας τους προβληματισμούς της.

«Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί μηδενίζουν την Λευκάδα», ανέφερε, «δεν ισχύουν αυτά που λένε ότι η Λευκάδα είναι ο αδύναμος κρίκος, γιατί αυτή η απόφαση δεν προκύπτει από μία αξιολόγηση που έγινε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που να προκύπτει ότι το τμήμα της Κεφαλονιάς ή της Ζακύνθου είναι καλύτερο από της Λευκάδας, καθώς αν γινόταν μια τέτοια αξιολόγηση θα μας την έδειχναν», μάλιστα η κυρία Καρφάκη υποστήριξε ότι κανένα ΤΕΙ πανελλήνια δεν έχει αξιολογηθεί για να δούμε τι έρευνα κάνει, τι σύνδεση έχει με την κοινωνία, αν έχει άριστους ή μη, κτλ.

Μάλιστα απόρησε πως ο υπουργός Παιδείας που υπόσχεται διαβούλευση, κοινωνική δικαιοσύνη και αναφέρεται στις ελλείψεις του σχεδίου Αθηνά, προαναγγέλλει την ίδρυση ενός τμήματος που υπάρχει στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που θέλει να συγχωνευτεί, το προαναγγέλλει στην Κέρκυρα.

Η ίδια πιστεύει ότι ο υπουργός θέλει να μειώσει τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ελλάδα, να κάνει συγχωνεύσεις ΑΕΙ με ΤΕΙ κάτι που έχει αποπειραθεί και στο παρελθόν επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, επί Ευθυμίου υπουργό Παιδείας και είχε αντίδραση όπως και σήμερα ο υπουργός.

Οι πανεπιστημιακοί είχαν αντιδράσει καθώς δεν είχε υπάρξει καμία αξιολόγηση στα ΤΕΙ και τα ίδια είχαν αντιδράσει και μάλιστα στην αγωνία τι θα γίνουν καθηγητές και προσωπικό έδωσε τους τίτλους των πρυτάνεων και τώρα προσπαθεί να κάνει τα χατίρια στα ΑΕΙ, καθώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να αποδεχτεί αυτή την συνένωση κάτι πρέπει να πάρει και θέλει την κατεύθυνση τουριστικών επιχειρήσεων της Λευκάδας και αυτό διότι θέλει να αυξήσει το prestige του με ένα καλό τομέα που έχει μέλλον έχει διασύνδεση με τα τουριστικά της Κέρκυρας και εδώ και τρία χρόνια ζητάει και ένα νέο τμήμα καθώς έχει αρκετά ανθρωπιστικά τμήματα και ζητάει και ένα να το συνδέσει με την παραγωγή και παίρνουν το καλύτερο από την Λευκάδα.

Όσον αφορά τα προβλήματα που ισχυρίζεται ότι έχει το ΤΕΙ Λευκάδας η ακαδημαϊκή επιτροπή η κ. Καρφάκη υποστήριξε ότι αυτά είναι πανελλήνια δεν υπάρχουν μόνο εδώ και μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχει χρήματα το ΤΕΙ Λευκάδας είναι δική τους ευθύνη.

Μάλιστα το κτήριο δεν είναι ακαδημαϊκό κριτήριο, είναι από τα τελευταία, καθώς μπορεί να υπάρχουν καταπληκτικά ιδρύματα σε μόρφωση και να πληρώνουν ενοίκιο εφόσον έχουν χρήματα.

«Εμείς μπορεί να μην έχουμε σήμερα την στέγαση, αλλά έχουμε την στρατηγική στέγασης έτοιμη, καθώς έχουμε στην τσέπη μας 2.500.000 ευρώ τα οποία μας έχουν δώσει και λύνοντας το γραφειοκρατικό πρόβλημα που προέκυψε με το οικόπεδο, θα έχουμε ένα κτήριο καταπληκτικό σε μια περίοπτη θέση και σε δυο χρόνια θα είναι πολύ καλύτερο από υπόλοιπα σε όλη την Ελλάδα.»

Μάλιστα οι επικεφαλής προσκλήθηκαν και από τον Βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο Καββαδά, καθώς μαζί με θεσμικούς φορείς, ο ίδιος κάλεσε να είναι όλοι μαζί στον αγώνα για την Λευκάδα, καθώς δεν μπορεί η Λευκάδα να είναι έξω από τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, συμπλήρωσε.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Κονιδάρης: Περισσότερα από χίλια άτομα θα δώσουν το παρών στο 34o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας
Επόμενο άρθροΕλεύθερες πτήσεις