Αρχική Top Stories Παρουσιάστηκε στη Λευκάδα το βιβλίο του Θωμά Σίδερη “Κανέλα από τη Σμύρνη”

Παρουσιάστηκε στη Λευκάδα το βιβλίο του Θωμά Σίδερη “Κανέλα από τη Σμύρνη”

0

20160416_210702 (1024x576)

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Λευκαδίτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Θωμά Σίδερη με τίτλο “Κανέλα από τη Σμύρνη”, στο πλαίσιο των θεματικών λογοτεχνικών εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουνιάκης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μετά το καλωσόρισμα του παρουσιαστή η μπάντα “Quartetto Branello” εισήγαγε μελωδικά το κοινό στο κόσμο της Κανέλας, της πρωταγωνίστριας του βιβλίου.

Ακολούθησαν οι εξαιρετικές ομιλίες της Προϊσταμένης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κ. Μαρίας Ρούσσου και της κοινωνικής ψυχολόγου κ. Έφης Μπάρλα. Η κ. Ρούσσου έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και στις προσφυγικές ροές που παρατηρήθηκαν στη Λευκάδα και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία του νησιού.

Στη συνέχεια ο κ. Σίδερης μίλησε για το μυθιστόρημά του και τους πρωταγωνιστές τους. Το προσφυγικό ζήτημα, τότε και τώρα, δημιουργεί ερωτήματα, διλήμματα, εντάσεις, μα κυρίως ανθρώπινο πόνο και ξεριζωμό.

Η εκδήλωση έκλεισε επίσης μουσικά από τους “Quartetto Branello”.

Το βιβλίο “Κανέλα από τη Σμύρνη” μπορείτε να το βρείτε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΕθελοντικός καθαρισμός και στους Πηγαδησάνους
Επόμενο άρθροΌταν έρχονται τα σύννεφα … στη Λευκάδα