Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ιδέες για ένα όμορφο σαλόνι

Ιδέες για ένα όμορφο σαλόνι

0

saloniΤο σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που συγκεντρώνει όλη την οικογένεια, που χαλαρώνετε το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα, που διασκεδάζετε παρέα με τους αγαπημένους σας φίλους.

Γι αυτό θα πρέπει να είναι ένας χώρος που θα σας κάνει να ηρεμείτε, να νιώθετε ασφάλεια και να μπορείτε να απολαμβάνετε τις ώρες που περνάτε σε αυτόν. Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για να φτιάξετε ένα πανέμορφο σαλόνι.

  • Διαλέξτε μεγάλους καναπέδες (ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του δωματίου) οι οποίοι θα πρέπει να είναι άνετοι όταν κάθεστε και όταν ξαπλώνετε σε αυτούς. Προτιμήστε αυτούς που γίνονται κρεβάτι για να μπορείτε να απολαμβάνετε περισσότερο το σαλόνι σας αλλά και να φιλοξενείτε φίλους και συγγενείς. Ρίξτε πάνω στον καναπέ σας μερικά όμορφα ριχτάρια και μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη. Ανάλογα με το χρώμα και το ύφασμα που θα επιλέξετε θα δώσετε ένα μοναδικό στιλ στο σαλόνι σας. Επίσης με αυτό τον τρόπο θα προστατέψετε τον καναπέ σας από τη σκόνη και από διάφορους λεκέδες.
  • Αφαιρέστε τα πολλά έπιπλα και τραπεζάκια από το σαλόνι σας. Ένα μεγάλο και χαμηλό τραπέζι είναι ότι χρειάζεστε για να απολαύστε τον καφέ σας, το ποτό σας ή ακόμη και το γεύμα σας. Υπάρχουν τραπεζάκια που διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους και μηχανισμό ύψωσης για να μπορείτε να απολαμβάνετε το φαγητό σας αλλά και να δουλεύετε ξεκούραστα στο λαπτοπ σας. Βγάλτε τα διάφορα περιττά πράγματα που έχετε πάνω στο τραπέζι και στο μπουφέ σας όπως βαζάκια, τασάκια, κορνίζες, και τοποθετήστε λίγα και όμορφα όπως αρωματικά κεριά, ένα εντυπωσιακό μεγάλο βάζο με φυσικά λουλούδια ή μια πιατέλα για τους ξηρούς καρπούς.
  • Τοποθετήστε στους τοίχους όμορφα έργα τέχνης που να σας εκφράζουν και να σας δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα, αφού θα τα βλέπετε κάθε μέρα. Κρεμάστε στην οροφή φωτιστικά που να δίνουν ένα διάχυτο φωτισμό. Για να δείχνει πιο ζεστό το σαλόνι τοποθετήστε και ένα κρυφό φωτισμό βάζοντας σποτάκια ή απλίκες που δημιουργούν διακοσμητικές φωτοσκιάσεις στους τοίχους.
  • Το σωστό χαλί προσφέρει ζεστασιά στον χώρο και αν το σαλόνι σας είναι ενιαίο με την κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό. Προτιμήστε ένα χαλί μικρών διαστάσεων γιατί θα δείχνει το σαλόνι μεγαλύτερο και προσέξτε να μην μπαίνει κάτω από τον καναπέ. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα και οι παλ αποχρώσεις στα χαλιά είναι ιδανικές για τα περισσότερα σαλόνια.
  • Τέλος, οι κουρτίνες παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού. Κρεμάστε την κουρτίνα σας από ψηλά και αφήστε λίγο ύφασμα να ακουμπάει στο δάπεδο για να δώσει στιλ και ύψος σε όλο τον χώρο. Το λευκό είναι ένα σταθερό και διαχρονικό χρώμα που ταιριάζει παντού. Αν σας αρέσουν τα χρώματα διαλέξτε κουρτίνες με έντονα σχέδια και διχρωμίες που να ταιριάζουν όμως με τους τοίχους και τα έπιπλά σας.
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία για το κλείσιμο του Α.Τ. Καρυάς Λευκάδας
Επόμενο άρθροΆλλος για τηλεόραση, άλλος για (απο)μόνωση