Αρχική Άλλες ειδήσεις Τεχνολογία Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook

Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook

0
90396 m1w522q75s1v3375 Facebook Virus

90396 m1w522q75s1v3375 Facebook Virus

Μολυσμένα πρόσθετα για Chrome και Firefox απειλούν τους λογαριασμούς στο Facebook.

Η Microsoft ανακάλυψε ένα malware καμουφλαρισμένο σε πρόσθετα του Chrome και του Firefox, μέσω του οποίου μπορεί να αποκτηθεί ο έλεγχος του λογαριασμού στο Facebook του χρήστη που το εγκατέστησε.

Το malware ονομάζεται Trojan:JS/Febipos.A και αρχικά τουλάχιστον έχει μολύνει χρήστες στη Βραζιλία.

Εφόσον ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο Facebook, το trojan κατεβάζει ένα αρχείο που περιέχει εντολές για το τι θα πράξει. Αναλόγως τις εντολές που περιέχονται στο αρχείο, για λογαριασμό του χρήστη μπορεί να κάνει Like σε σελίδες, share σε περιεχόμενο, δημοσιεύσεις σε προφίλ άλλων χρηστών, σχόλια σε δημοσιεύσεις, να συμμετέχει σε ένα γκρουπ, να καλέσει φίλους σε κάποιο γκρουπ, ακόμη και να συνομιλήσει με φίλους!

Από τη Microsoft εντόπισαν και παρακολούθησαν μία σελίδα στο Facebook στην οποία τα plugins συχνά έκαναν δημοσιεύσεις και παρατήρησαν επίσης πως τα Like και τα σχόλια αυξήθηκαν, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες εγκαθιστούν τα plugins και υπάρχει εξάπλωση της μόλυνσης.

Αν και η εξάπλωση της μόλυνσης δεν είναι για την ώρα μεγάλη, η κατασκευή τού malware είναι τέτοια ώστε να μπορεί να μεταλλαχθεί και να προσαρμοστεί από τους απατεώνες που το δημιούργησαν ώστε να εξαπλωθεί και να μολύνει περισσότερους χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε τι πρόσθετα εγκαθιστούμε στους browsers μας και για μεγαλύτερη ασφάλεια να προτιμούμε τις επίσημες πηγές, για τον Chrome και τον Firefox.

Via : PC Magazine

Προηγούμενο άρθροΕπιλέξτε το σωστό αποσμητικό
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα