Αρχική Άλλες ειδήσεις Τεχνολογία Τι είναι το SEO; Το χρειάζομαι;

Τι είναι το SEO; Το χρειάζομαι;

0

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των Search Engine Optimization και ως εκ τούτου αποτελεί τη διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Με λόγια απλά θα λέγαμε πως είναι κάποιοι τρόποι, κάποιες διαδικασίες που έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν υψηλότερα την ιστοσελίδα σας, όταν κάποιος αναζητά κάτι με την οποία αυτή συνδέεται.

Συνήθως ψάχνουμε μέσω των μηχανών αναζήτησης της Google ή της Bing, που αποτελούν και τους πιο βολικούς και συνήθεις τρόπους. Για να πραγματοποιήσουμε το ψάξιμο αυτό, την αναζήτηση, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες λέξεις ή και φράσεις κλειδιά, τα keywords, που μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας (βλέπε Think Tank), κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, (βλέπε παπούτσια μπαλέτου) ή κάποια κατηγορία υπηρεσιών, (βλέπε σουβλάκια στην περιοχή Χαλανδρίου).

Οι πληροφορίες που οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν και τις μεταφέρουν σε εμάς ως αποτελέσματα, κυμαίνονται από χιλιάδες έως και εκατομμύρια και αντιστοιχούν σε χιλιάδες έως και εκατομμύρια ιστοσελίδες σχετικές με το keyword που εμείς χρησιμοποιήσαμε. Οι σχετικές ιστοσελίδες – τα αποτελέσματα που λέγαμε – εμφανίζονται με κάποια σειρά και πρώτες σε αυτήν, εμφανίζονται όσες έχουν μεγαλύτερη συνάφεια και σχέση με τα keywords που χρησιμοποιήθηκαν. Εκεί ακριβώς κρύβεται η ουσιαστική εξήγηση, αλλά και η ίδια η ανάγκη του SEO.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε σελίδες, καθώς όπως είναι λογικό, δεν μπορεί η οθόνη να χωρέσει το σύνολό τους σε μια και μόνο σελίδα. Ανά 10 αποτελέσματα ο χρήστης αναγκάζεται να αλλάξει σελίδα και να συνεχίσει στην επόμενη. Οι στατιστικές και η απλή λογική καταδεικνύουν πως ο μέσος χρήστης διαβάζει την 1η,  τη 2η  ή και την 3η σελίδα, οπότε και επιλέγει για την ανάγκη του μια λύση που βλέπει σε αυτές, μια εταιρεία που εμφανίστηκε σε αυτές. Το συμπέρασμα; Όταν μια εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στις 3 πρώτες σελίδες, ήτοι στα πρώτα 30 αποτελέσματα, θα δεχτεί περισσότερους επισκέπτες από τις υπόλοιπες.

Χρειάζεται στα αλήθεια να απαντήσουμε στο αν χρειάζεται το SEO;

To SEO χρειάζεται και το χρειάζεσαι και εσύ! Οποιασδήποτε μορφής, ειδικότητας και αντικειμένου εταιρεία κι αν έχεις, οποιοδήποτε κι αν είναι το βασικό προϊόν ή η βασική υπηρεσία που προσφέρεις. Μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου.

Αναζήτησε το δικό σου προϊόν. Ποιο είναι το προϊόν σου; Έπιπλα σπιτιού; Έτσι θα σκεφτείς να ψάξεις, όχι γράφοντας το όνομα της επιχείρησης (το brand name, δηλαδή). Λογικό δεν είναι; Κάποιος που ψάχνει, σημαίνει πως δεν ξέρει, οπότε αναζητά μια εταιρεία να του καλύψει την ανάγκη που του παρουσιάστηκε.

Αναζητώντας μέσω των λέξεων «έπιπλο» και «σπίτι», βρήκες εντός των πρώτων 3 σελίδων το όνομα της εταιρείας σου; Αν ναι, τότε έχεις σίγουρα ασχοληθεί με το SEO. Αν όχι, πρέπει σίγουρα να ασχοληθείς, τώρα…

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης συναδέλφου Χιωτάκη Μαρίας
Επόμενο άρθροΑνακαινίσεις σπιτιού… Βάλτε στο σπίτι σας το αεράκι της ανανέωσης!