Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Προεκλογικών καμωμάτων συνέχεια

Προεκλογικών καμωμάτων συνέχεια

1
ALLINONE3

ALLINONE3

Υποψήφιος ο νυν βουλευτής εξ οφιτσίου….;;

Οι πολιτικές εξελίξεις που φέρνει η ψηφοφορία του μνημονίου είχαν και ένα καλό: Έπεσαν κάποιες μάσκες και πολλοί αναγκάστηκαν να φανερώσουν τον πραγματικό τους εαυτό και να μας αποδείξουν πόσο ευλύγιστη μέση έχουν. Πιστεύω ότι μπορεί και να σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ σε κολοτούμπες. Όπως και να έχει το θέμα τα μεγάλα κόμματα έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος τους τελειώνει, οι διαδικασίες επισπεύδονται, οι μεν ψάχνονται για μια «νέα» ηγεσία και όλοι μαζί προετοιμάζονται για εκλογές, όποτε και αν γίνουν τελικά. Βιάζεται να αναλάβει το τιμόνι ο Σαμαράς και δηλώνει πως μόλις γίνει καπετάνιος θα κάνει τις σωστές διαπραγματεύσεις για όλα, πράγμα που μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει. Και επειδή έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε μόνο θέατρο οι πρωταγωνιστές αποφάσισαν να ανοίξουν και τσίρκο! Ήρθαν λοιπόν να συμπληρώσουν τη νέα Ομάδα Διάσωσης τα δυο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Και οι έχουν «απίστευτα ταλέντα» και μεταξύ άλλων κάνουν και σάλτο μορτάλε!!!

Δεινόσαυροι της εξουσίας: Το κακό παρελθόν δεν επιτρέπεται να διαμορφώνει το μέλλον!

Σχεδόν όλα τα γκάλοπ προβάλουν ότι κανένα κόμμα δεν πείθει τους ψηφοφόρους πια αφού όλοι είναι ίδιοι και αφού το παιχνίδι είναι στημένο. Το μνημόνιο έτσι και αλλιώς τα έχει προβλέψει όλα. Άρα σε τι προσδοκούμε; Να ικανοποιήσουμε επιφανειακά την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης, να πούμε ότι ψηφίσαμε και άρα εμείς επιλέξαμε ότι συμβεί; Αδιέξοδο είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα από όλες την κατάσταση μας. Και εκεί που πατάς εσύ delete αυτοί δε λένε να εξαφανιστούν, αντιθέτως ο Ανδρέας Λοβέρδος θυμήθηκε ξαφνικά πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό κόμμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως είναι παράδοξο να μιλάμε για ενιαίο ΠΑΣΟΚ μιας και έχει ακρωτηριαστεί, όμως πρέπει παρόλα αυτά να ανασυσταθεί και να αναστηθεί. Ποιός θα τους εξηγήσει άραγε ότι για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα-πρώτα να φύγουν οι ίδιοι, να πάνε αλλού!! Για να καθαρίσει ο τόπος, πόση χλωρίνη πρέπει να ρίξουμε; Το πρόβλημα είναι ότι για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό κόμμα, όποιο και να είναι αυτό και όπως και να λέγεται θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους με σύγχρονες και μεταρρυθμιστικές ιδέες. Νέους ανθρώπους δηλ.! Στην Ελλάδα οι νέοι έχουν φιμωθεί και δεν ακούγονται καθόλου. Εδώ το παρόν και το μέλλον διαμορφώνεται από το παρελθόν! Αυτό το ζούμε σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν δεν καταλάβουν όλοι αυτοί οι δεινόσαυροι της εξουσίας ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι η γενιά που στο κάτω κάτω την αφορούν άμεσα τα όσα αποφασίζονται ποτέ δεν θα έρθει ο περιβόητος εκσυγχρονισμός. Υπάρχουν αξιόλογοι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν και διαπρέπουν και στο εξωτερικό και γυρνάνε πίσω με την ελπίδα να προσφέρουν τις γνώσεις, τις ιδέες και τα οράματά τους για να χτιστεί το καλύτερο αύριο αυτής της χώρας. Βρίσκουν όμως κλειστές τις πόρτες γιατί οι δεινόσαυροι της πολιτικής δεν ανέχονται το καινούργιο στο παιχνίδι που οι ίδιοι γνωρίζουν τόσο καλά. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους αυλικούς και στους κόλακες, σε αυτούς που θα βλέπουν, θα ακούνε αλλά δεν θα μιλάνε!

«Γράψε και κανένα βιβλίο, πλέξε καμιά κάλτσα!»

Η εξουσία τελικά είναι το χειρότερο από όλα τα ναρκωτικά. Πολύ δύσκολη η απεξάρτηση. Για όλους μας όμως έρχεται η στιγμή του «αποχαιρετισμού», η ώρα που θα αποσυρθούμε για να πάμε σπίτι μας να γράψουμε και ένα βιβλίο αν θέλουμε οπωσδήποτε να έχουμε λόγο. Ένας πολύ ξεχωριστός κύριος μου είπε πως πρέπει να μπει φρέσκο αίμα στην πολιτική για να φέρει τα πάνω κάτω, να κάνει αυτό που όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι πλέον δεν μπορούν. Να έρθουν κάποιοι που θα μπορούν να χειριστούν και έναν υπολογιστή τέλος πάντων!!! Το παρελθόν χρειάζεται για να μπορεί να υπάρχει παρόν, δεν μπορεί όμως να δημιουργήσει το μέλλον! Για αυτό χρειάζονται οι νέοι!!

ΟΧΙ σε όλα! Έκλεισε ο κύκλος των παραδοσιακών κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ σε πολλές μεγάλες περιφέρειες, πολλοί βουλευτές ξέρουν ότι δεν θα επανεκλεγούν, κάποιοι παραδέχθηκαν και αποδέχθηκαν τα λάθη τους που μας οδήγησαν ως εδώ. Μετά το «Ναι σε Όλα» καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μόλις τους δοθεί η ευκαιρία να ρίξουν την ψήφο τους σε μια κάλπη θα πουν «ΟΧΙ σε όλα»! Κάτι ο φόβος για κάτι τέτοιο κάτι η «βοήθεια» της κυρίας Μέρκελ και οι εκλογές είναι ανεπιθύμητες. Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί πάνω σε άλλες βάσεις. Χρειάζεται ένας βαθύς ανασχηματισμός μήπως τυχόν και εκφράσει αυτά που πιστεύουν και επιζητούν οι πολίτες και όχι οι κατακτητές.

Μια διαγραφή στο ΠΑΣΟΚ της Λευκάδας!

Και ενώ σε άλλα μέρη ο κόσμος αντιδρά και ξεσηκώνεται εμείς εδώ στην Λευκάδα είμαστε ακόμα σχετικά ήρεμοι. Τη Λευκάδα δεν την έχει αγγίξει ακόμα η κρίση όπως άλλες περιοχές, σύντομα όμως και έτσι όπως εξελίσσονται τα οικονομικά του Δήμου μας θα δούμε τις πρώτες ρωγμές. Και τότε και η Λευκάδα θα χρειαστεί ένα Extreme Make over!

Προεκλογικά καμώματα- «υποψήφιος ο νυν βουλευτής….»

Η Ν.Δ. ολοκληρώνει τις προεκλογικές διαδικασίες, γνωρίζουμε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση για τις υποψηφιότητες. Ρωτήσαμε τον Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ κο Β. Θεριανό αν έχει ενημερωθεί σχετικά με το ζήτημα των υποψηφιοτήτων. Ο ίδιος μας είπε ότι πιστεύει ότι υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής κος Σπύρος Μαργέλης «μιας και πάει εξ οφιτσίου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση εκτός και δεν θα θέλει ο ίδιος. Δεν θα ψήφιζε ναι σε όλα αν δεν επιθυμούσε να είναι υποψήφιος.»

Στην Λευκάδα σπάνε τα προγνωστικά

Πολλοί προεξοφλούν μια νίκη της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, άλλοι πάλι βλέπουν και τα δυο μεγάλα κόμματα να διαγράφονται από τον χάρτη. Ο κος Θεριανός μας τόνισε όμως να μην «ξεχνάμε την ιδιαιτερότητα της Λευκάδας. Τα προγνωστικά δείχνουν ένα προβάδισμα της Ν.Δ. πανελλαδικά, στη Λευκάδα όμως σπάνε τα προγνωστικά. Η Λευκάδα έχει αυτή την δυνατότητα.»

Σε ερώτηση μας αν νιώθει άβολα πλέον να είναι Γραμματέας σε ένα εκ των δυο κόμματων που φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας είπε: «Εγώ μια χαρά νιώθω, δεν κλέψαμε κανέναν εμείς, εγώ νιώθω πεντακάθαρος! Αν διαλυθεί ή όχι το κόμμα θα το δείξει η ιστορία. Φυσικά θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ, και αν βρεθεί ένας ψήφος θα είναι ο δικός μου γιατί αισθάνομαι καθαρός και δεν έχω φάει τίποτα. Όποιος έχει φάει και αισθάνεται ενοχές ευχαρίστως να φύγει…»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ τα μέλη παραμένουν όπως ήταν, η Νομαρχιακή Επιτροπή παραμένει όπως ήταν, δεν έχουμε καμιά μεταβολή. 4.500 μέλη και φίλους μετρά το ΠΑΣΟΚ Λευκάδας. Χθες όμως έλαβε ο Γραμματέας το πρώτο γράμμα από έναν Λευκαδίτη πολίτη ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή από το κόμμα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέο πολιτικό σύστημα. ΖΗΤΕΙΤΑΙ δραματική αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών προσώπων! ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέο αίμα! Δυστυχώς και τώρα που δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια λάθους, οι πολιτικοί τους χθες συνεχίζουν να κυβερνούν με την ίδια νοοτροπία και απλά παρατείνουν το χρόνο προς τη χρεοκοπία που έρχεται….. «Και τότε κανείς δε θα νοιάζεται να μας σώσει, γιατί οι δανειστές μας έχουν πλήρως εξασφαλίσει τα χρήματα τους.»

Κατερίνα Μεσσήνη

 

Προηγούμενο άρθροΒότανα για το αδυνάτισμα και την καλή υγεία
Επόμενο άρθροΜας ήρθε πάλι το καρναβάλι το Αγιομαυρίτικο…τρομάρα που μας βρήκε !