Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Πρώτη παρουσίαση της Λευκάδας στην τουριστική αγορά του Βελγίου

Πρώτη παρουσίαση της Λευκάδας στην τουριστική αγορά του Βελγίου

0
epimelitirio-velgio

epimelitirio-velgio

Από το Επιμελητήριο Λευκάδας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Πρώτη παρουσίαση του Νομού Λευκάδας στην τουριστική αγορά του Βελγίου

Στις 25 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας στο Βέλγιο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Βελγικό tour operator Sunweb και το γραφείο του ΕΟΤ στο Βέλγιο.

Η Λευκάδα, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του επιλέχτηκε μεταξύ 9 εδραιωμένων ελληνικών τουριστικών προορισμών και συνολικά 22 μεσογειακών προορισμών να παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν σε επιλεγμένο κοινό του tour operator Sunweb, που προωθεί για πρώτη φορά στη Βελγική αγορά το πρόγραμμα Eliza was here του μεγάλου ολλανδικού τουριστικού οργανισμού Sundio.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου παρευρέθηκαν στελέχη του Sunweb, η διευθύντρια του ΕΟΤ Βελγίου, κα Ε. Σκαρβέλη, ενώ τη Λευκάδα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Σ. Σκιαδαρέσης και ο υπεύθυνος τουρισμού, κος Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση. Επίσης, μετείχαν πελάτες του tour operator και δημοσιογράφοι.
Η συνολική παρουσίαση του νησιού περιλάμβανε μεταξύ άλλων:
• Παρουσίαση της Λευκάδας σε power point
• Παράθεση μπουφέ με τοπικά εδέσματα και οίνο της Λευκάδας
• Δημιουργία 40 ειδικών κουτιών με τοπικά προϊόντα και έντυπα της Λευκάδας για τους παρευρισκομένους
• Κλήρωση 3 δώρων
• Διανομή δώρων σε επιλεγμένα στελέχη για λόγους δημοσίων σχέσεων

Η ενέργεια αυτή εμπίπτει στους πρωταρχικούς στόχους του Επιμελητηρίου Λευκάδας, όπως αναλυτικά παρουσιάστηκαν το Δεκέμβριο 2012 και αφορά όχι μόνο το άνοιγμα νέων αγορών αλλά και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει όχι μόνο τις διάσημες παραλίες της αλλά και την αυθεντικότητα της ορεινής Λευκάδας.
Η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί την έναρξη για τη στόχευση της Βέλγικης αγοράς και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Λευκάδας, θα συνεχιστεί περαιτέρω και με άλλες ενέργειες, όπως η συνέχιση της συνεργασίας με τον tour operator και το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου, η φιλοξενία δημοσιογράφων στο νησί, κλπ.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί θερμά όλους όσους υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή, όλους τους επιχειρηματίες που μέσα από τις υπηρεσίες τους και τα τοπικά προϊόντα που προσέφεραν συνέβαλαν στην αποτελεσματική παρουσίαση του τόπου μας, το γραφείο του ΕΟΤ Βελγίου και ιδιαιτέρως την κ. Ε. Σκαρβέλη για την πολύτιμη συνεργασία της.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το συμπέρασμα που αβίαστα προέκυψε από την δράση αυτή -και που όλοι όσοι συμμετείχαν το επιβεβαίωσαν- είναι ότι οι συνέργειες αποτελούν μονόδρομο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Αναλυτική παρουσίαση των ενεργειών μας στο Βέλγιο αλλά και απολογισμός όλων των ενεργειών από τις αρχές του χρόνου θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013.

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 59χρονου ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
Επόμενο άρθροΤα μυστικά της Λευκαδίτικης κουζίνας