Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η τουριστική αναβάθμιση της Λευκάδας συνεχίζεται….

Η τουριστική αναβάθμιση της Λευκάδας συνεχίζεται….

0
egkremnoi

egkremnoi

Συμβολή στον προγραμματισμό των τουριστικών παραγόντων του νησιού.

Συνεχίσθηκε και αυτό το καλοκαίρι η αθρόα προσέλευση στο νησί πάσης φύσεως τουριστών , ταξιδευτών και τουρ οπερέιτορ …..
Μαζί συνεχίσθηκε δυστυχώς και η δυναμική της “αδράνειας” στην αντιμετώπιση φαινομένων που μαθηματικά μας οδηγούν στην τελευταία ζώνη των ποιοτικών προορισμών. Όσο μας ικανοποιούν ” τα πλήθη ” που εισέρχονται Ιούλιο και Αύγουστο , όσο μας ικανοποιεί “το μη χείρον” , τόσο απομακρύνεται η ανάδειξη της Λευκάδας στους τοπ προορισμούς , που εν δυνάμει ανήκει .
Αναφέρω μερικές μικρές ιστορίες που έζησα .

1. Μέσα Ιουνίου και μια οικογένεια Έλληνα-Αυστραλών που παραθερίζουν με τα παιδιά τους , μας ξυπνούν έντρομοι τα ξημερώματα , αναζητώντας γιατρό γιατί το ένα παιδί τους , κάνει συνεχείς εμετούς. Στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής ( ακόμη – ευτυχώς – υπό-λειτουργεί….. !!) διαπιστώνουν τροφική δηλητηρίαση και συστήνουν θεραπευτική αγωγή. Το κοριτσάκι συνέρχεται μετά από δυο ημέρες και μας διηγούνται πως ζήλεψε το παιδί σε παραλία με πολλά εστιατόρια , τον “φρέσκο” μουσακά του. Σάββατο πρωί , μας αποχαιρέτησαν και μαζί και την Ελλάδα που θα ξανά-επισκεφθούν σε καμία εικοσαριά χρόνια όπως μου είπαν….

2. Ζευγάρι Γερμανών , θέλει να αναχωρήσει από το Άκτιο και μας ζητάει ΤΑΞΙ . Αυτός που συνεργάζεται με το ξενοδοχείο είναι Αθήνα , βρίσκουμε άλλο ΤΑΞΙ και κανονίζουμε 70 ευρώ Βασιλική – Άκτιο και το γνωστοποιούμε και στον πελάτη. Φθάνουν Άκτιο , ο “εκλεκτός” επαγγελματίας ζητάει 90 ευρώ ( είναι και οι βαλίτσες λέει.!!!!….). Ο Γερμανός μας τηλεφωνεί διαμαρτυρόμενος , ο ταξιτζής τα μαζεύει και τελικά εισπράττει 70 ευρώ. Φαντάζομαι ότι το μνημόνιο θα βαθύνει κι άλλο…….

3. Τέλος Ιουλίου , σχετική άπνοια στην Βασιλική και κατά τις 9.30 το βράδυ έρχεται μια αποπνικτική μυρωδιά . Έντρομοι ψάχνουμε μήπως χάλασε το σύστημα αποχέτευσης του βιολογικού . Ευτυχώς λειτουργεί ! Ψάχνουμε στους γείτονες μήπως « αδειάζουν βόθρους » Τίποτε ! Τελικά ανακαλύπτουμε ότι δουλεύει το πυρηνελαιουργείο της περιοχής !!!!! Προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τους αμέριμνους επισκέπτες μας , αλλά πως ??? Πως να εξηγήσουμε την απόφαση της πολιτείας να « ενοποιήσει » τον τουρισμό με την αγροτική μεταποίηση……!

4. Περιμένουμε άφιξη από Αγγλία και ο πελάτης μας ζητάει να ενοικιάσει αυτοκίνητο ΟΠΕΛ Κόρσα από το αεροδρόμιο για 7 ημέρες. Συμφωνούμε με γραφείο ενοικιάσεως στην τιμή των 39 ευρώ την ημέρα. Ο πελάτης δεν καλύπτεται « στο προφορικό » και θέλει γραπτή προσφορά ( κάτι θα είχε ακούσει…) . Το γραφείο την στέλνει και ω του θαύματος !!! μέσα σε 2 ημέρες που μεσολάβησαν τα 39 ευρώ , γίνονται 60 !!!! Ο πελάτης παθαίνει σοκ και μας ζητάει ευθύνες . Προσφέρουμε δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο και δείπνο καλωσορίσματος !!! Επειδή φεύγοντας , έγραψε πολύ καλή κριτική στο TRIP ADVISOR υποθέτω ότι αυτός τουλάχιστον , θα ξαναέλθει !

5. Σοβαρό ατύχημα στην επαρχιακή Βασιλικής – Αγίου Πέτρου και ένα κοριτσάκι Γερμανών , παρασύρεται από αυτοκίνητο και του προξενεί πολλαπλά κατάγματα. Το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας δεν έχει οδηγό !!!! ( ο Αδωνις συμμαζεύει τις σπατάλες …) και ένα αγροτικό με εθελοντές τραυματιοφορείς , αναλαμβάνει την μεταφορά . Αν η μεταφορά το έσωσε από τα χειρότερα ή του δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα , δεν θα το μάθουμε ποτέ……

6. Ιούλιο και Αύγουστο , ανά δυο –τρεις ημέρες τα τηλέφωνα μεταξύ ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων έχουν πάρει φωτιά !! Υπάρχει μια άρτια άλληλο-ενημέρωση για το που εμφανίστηκε τελευταία το ¨”μικτό” συνεργείο ΙΚΑ-ΣΔΟΕ !! Τέτοιος αλτρουισμός και αλληλο-βοήθεια μεταξύ μας πια , δεν υπάρχει πουθενά αλλού !! Αλλά και τέτοιος απόλυτος διαχωρισμός σκοπών και στόχων , μεταξύ επιχειρήσεων και πολιτείας. Τώρα το πότε και πως θα επέλθει συμφιλίωση κράτους και πολιτών , είναι ανοικτό το θέμα και δύσκολο να το απαντήσει κάποιος με σιγουριά.

Άραγε θα πει κάποιος , δεν υπάρχουν αντίστοιχα εκατοντάδες ή και χιλιάδες παραδείγματα , σωστής και άριστης επαγγελματικής συμπεριφοράς ?? Όλα μαύρα τα βλέπουμε ??? Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα πιστεύω ότι έχουν αυξηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο. Όμως δυστυχώς το στίγμα θα το δίνουν μόνιμα οι “άλλοι” ……

Να αλλάξουμε τον εαυτό μας για να αλλάξουμε και το κράτος ……

Νίκος Γράψας μέλος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας
Λευκάδα – Οκτώβριος 2013

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου από το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΓιορτή γνωριμίας με τους Ναυτοπροσκόπους Λευκάδας