Αρχική Lefkada's Secrets Το Αρχαιολογείο του 3ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας

Το Αρχαιολογείο του 3ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας

2
katerina-daskalou

katerina-daskalou

Βίντεο από την επίσκεψη στο ξεχωριστό μουσείο!

Στο «Αρχαιολογείο» του 3ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας βρεθήκαμε πριν μερικές μέρες και συναντήσαμε τη νηπιαγωγό, κ. Κατερίνα Δασκάλου. Μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο λαογραφικό μουσείο που δημιούργησε μαζί με τους μικρούς μαθητές της στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Η ιδέα γεννήθηκε από ένα παραμύθι. Το παραμύθι γέννησε όνειρα και ιδέες. Τα όνειρα και οι ιδέες γέννησαν τη δημιουργία. Και η δημιουργία μετουσιώθηκε, μέσα από ένα ταξίδι στην πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας, στην ανάδειξη του λαογραφικού μας πλούτου. Και κάπως έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Αντικείμενα που αποτέλεσαν καθημερινότητα τους προηγούμενους αιώνες, ασπρόμαυρες εικόνες του παρελθόντος, όσα έδιναν ζωή και σίγασαν, όσα αγαπήθηκαν και γι’ αυτό διασώθηκαν, υπάρχουν εκεί, τοποθετημένα με περισσή φροντίδα και αγάπη.

Τα «παιδιά» της κ. Κατερίνας Δασκάλου ήρθαν σε επαφή μέσα από παιγνιώδεις, δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες με την λαϊκή παράδοση του τόπου μας ανακαλύπτοντας ένα κομμάτι της ιστορίας τους που δε θα λησμονήσουν ποτέ.

Εάν θέλετε να δείτε κι εσείς τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το 3ο Νηπιαγωγείο στην Απόλπαινα μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Συγχαίρουμε ξανά όλους τους συντελεστές αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας και ευχόμαστε να υπάρξουν ανάλογα παραδείγματα που θα χαρούμε ιδιαίτερα να τα προβάλλουμε, προσπάθειες που πάντοτε χαίρουν της αποδοχής και της εκτίμησης των αναγνωστών μας.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Προηγούμενο άρθροΑποκαταστάθηκε η βλάβη του αγωγού ύδρευσης στη Λυγια
Επόμενο άρθροΑποκριάτικος Χορός του Ορφέα