Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Είναι υγιές το σπιτικό σας;

Είναι υγιές το σπιτικό σας;

0
woman-house

woman-house

Το σύνδρομο του «άρρωστου σπιτιού».

Μια τελευταία έρευνα που μας έρχεται από το FDA της Αμερικής υποδεικνύει ότι τα αίτια των πονοκεφάλων που μας προκαλεί το περιβάλλον μπορεί να βρίσκονται πιο κοντά στο σπίτι μας από ότι εμείς νομίζουμε. Συγκεκριμένα, ο αέρας μέσα σε ένα μέσο σπίτι ή γραφείο είναι από 2 έως 100 φορές χειρότερος από τον αέρα που βρίσκεται έξω από αυτό! Αφού περνάμε τον περισσότερο μέσα στο σπίτι, το σύνδρομο του «άρρωστου σπιτιού» έχει μια σημαντική προτεραιότητα για την υγεία.

Τα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν δερματικές διαταραχές και φουντώματα που μοιάζουν με ψωρίαση, έκζεμα και υπερευαισθησία, μαζί με συμπτώματα σαν της γρίπης όπως πονοκέφαλοι, κόπωση και σύγχυση.

Σκεφτείτε μόνο τι υπάρχει γύρω σας. Το νέο σας χαλί ελευθερώνει χημικά αέρια, το αιρ – κοντίσιον σκορπίζει μούχλα και μύκητες, και δεν φαίνεται να μπορείτε να απαλλαχθείτε από την ενοχλητική σκόνη (η περισσότερη από την οποία είναι νεκρά κύτταρα του δέρματος)… ακόμα και το στεγνό καθάρισμα των ρούχων σας αποτελεί πηγή κινδύνου για την υγεία σας! Βάζετε μαλακτικό στα σεντόνια σας, τα καθαριστικά έχουν χημικά, το αποσμητικό και η κολώνια σας συνθετικά συστατικά, οι τροφές και το νερό αντιμικροβιακή επεξεργασία και η κατά τα φαινόμενα αθώα καθημερινή σας ρουτίνα μετατρέπεται σε μια μάχη με τοξίνες.

Τι μπορείτε να κάνετε για όλα αυτά; Θέλετε ίσως να συγκρίνετε το επίπεδο αντίδρασης σε σχέση με τα συμπτώματα ευαισθησίας σας. Φυσικά, (δεν είναι δυνατό για τους περισσότερους από εμάς) να αποφύγουμε τελείως τις τοξίνες, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να τις αντιμετωπίσει. Τρώγοντας οργανικές τροφές και πίνοντας φιλτραρισμένο νερό, αερίζοντας το σπίτι και επιλέγοντας προϊόντα που δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα θα μειωθεί η λήψη τοξινών. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον αισθητικό σας για ενισχυμένη αποτοξινωτική φροντίδα με θαλασσοθεραπεία και βοτανικά επιθέματα για αποτοξίνωση. Δεν είσαστε μόνη σας.! Το 90% περίπου του πληθυσμού αναφέρουν περιπτώσεις ευαισθητοποίησης του δέρματος από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου.

Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του Φίλανδρου στον Μαραθώνιο της Σλοβενικής πρωτεύουσας