Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Γιατί το “Νήιον” είναι ένας επίγειος παράδεισος

Γιατί το “Νήιον” είναι ένας επίγειος παράδεισος

0

20160610_205957

Βρέθηκα ξανά το απόγευμα της Παρασκευής στο μικρό οικισμό της Κιάφας στον Αλέξανδρο και συγκεκριμένα στον υπέροχο ξενώνα “Νήιον”. Με αφορμή την δεύτερη παρουσίαση του «The island – resignified», του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο “Νήιον”, έζησα για λίγες ώρες σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Ο πετρόχτιστος ξενώνας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, πνιγμένος στην πρασινάδα και τα λουλούδια που ευωδιάζουν. Η διακόσμηση ξεχωριστή και προσεγμένη και στην τελευταία της λεπτομέρεια. Και οι άνθρωποι ήσυχοι, ευγενικοί, προσανατολισμένοι στην ουσία και σε όσα αξίζει να ζεις. Ακόμη και οι φιλοξενούμενοί τους μοιράζονται την ίδια αγάπη για όλα τα παραπάνω.

Η κολεκτίβα Quimera Rosa, η Dolores και το ομαδικό τους πρότζεκτ “Akelarre Cyborg” φιλοξενήθηκαν στο “Νήιον” από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου 2016. Εμπνεύστηκαν από την ιστορία της Σαπφούς και το τραγικό της τέλος στο νησί μας και το συνέδεσαν με την τραγική περιπέτεια μια καλής τους φίλης τους, της ισπανίδας ποιήτριας Patricia Heras, περιγράφοντας τα δικά τους “μαγικά” ταξίδια στην Ισπανία, στη Βολιβία και στη Λευκάδα.

Περισσότερα για τον ξενώνα και το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών «The island – resignified» μπορείτε να δείτε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε πέρυσι η εικαστικός και ιδιοκτήτρια του ξενώνα κ. Δήμητρα Κονδυλάτου [εδώ].

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροRock συναυλία στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυρράκο-Καλαρρύτες: Ταξιδέψαμε με τον ΕΟΣ Πρέβεζας σε δυο από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας