Αρχική Top Stories Η Λευκάδα στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας

Η Λευκάδα στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας

0

fritz bergerΕξαιρετικά σχόλια απέσπασε το έργο Fritz Berger: Ο φωτογράφος των αναμνήσεων“, του Νίκου Καββαδά και του Δημήτρη Ε. Σολδάτου.

Στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας συμμετείχε η Λευκάδα με το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησαν και επιμελήθηκαν οι Νίκος Καββαδάς και Δημήτρης Ε. Σολδάτος, με τίτλο Fritz Berger: Ο φωτογράφος των αναμνήσεων“.

Το έργο ξεχώρισε ανάμεσα στις 82 συνολικά συμμετοχές και επιλέχθηκε από την προκριματική επιτροπή να συμπεριληφθεί στην διαγωνιστική κατηγορία.

Η προβολή του έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από τους θεατές και τους συντελεστές του φεστιβάλ.

lefkadites docfestΑξίζει να αναφερθεί η παρουσία Λευκαδίων που διαμένουν μόνιμα στην Χαλκίδα, οι οποίοι στήριξαν την συμμετοχή του ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ.

akriviΤο ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τον ερχομό μιας ελβετικής εθελοντικής ομάδας  αποτελούμενη από δασκάλους, νοσηλευτές, οικοδόμους, κηπουρούς και άλλες ειδικότητες στα χωριά της Νότιας Λευκάδας. Σκοπός της ομάδας ήταν να  βοηθήσει ποικιλοτρόπως τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν.

Μαζί τους ο νεαρός, τότε,   Ελβετός κηπουρός Fritz Berger, ο οποίος απαθανατίζει με τον φακό του την καθημερινή ζωή   των κατοίκων των χωριών της νότιας Λευκάδας, αλλά και τις εργασίες που η ομάδα εκτελεί.  Το καλοκαίρι του 2014 ο Fritz Berger επιστρέφει στην Λευκάδα και συναντά τους   ανθρώπους που είχε φωτογραφίσει πριν από χρόνια.

Για το ντοκιμαντέρ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ2 ο Νίκος Καββαδάς.

Το έργο “Fritz Berger: Ο φωτογράφος των αναμνήσεων“, είχε παρουσιαστεί στις 25 Ιουλίου 2015 στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας με πολύ μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΕπεξήγηση του λογαριασμού της ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι ,στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης